У виборчих бюлетенях до Первомайської районної ради було відсутнє прізвище кандидата, дільницям Первомайської громади не роздали  інформаційні плакати про кандидатів. А типографія привезла до комісії бюлетені разом із трафаретом, за допомогою якого вони виготовлялись. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У виборчих бюлетенях кандидатів до Первомайської районної ради по одному з територіальних округів була зафіксована відсутність кандидата від місцевого осередку партії «Батьківщина».  Як з’ясувала Первомайська районна ТВК, це була провина друкарні. Тому друкарня 24 жовтня передрукувала 29 513 бюлетенів. Станом на 22:00 24 жовтня ці бюлетені були повторно роздані на виборчі дільниці. В свою чергу, бюлетені з неповними даними були відправлені до комісії та погашені.

На дільниці Первомайської міської громади не роздали інформаційні плакати про кандидатів. Вони наразі знаходяться в приміщенні ТВК – повідомляє спостерігач ОПОРИ.

20 жовтня типографія привезла до Первомайської міської ТВК бюлетені разом із трафаретом, за допомогою якого вони виготовлялись. У комісії сказали, що типографія не була повідомлена, що вони мають їх знищити самостійно. Тому 24 жовтня територіальна виборча комісія знищила цей трафарет у себе в приміщенні.

У м. Первомайськ, на дільниці № 480696, під час прийому бюлетенів на ДВК комісія не дорахувалася близько 100 бюлетенів. Тобто кількість бюлетенів не співпадала з протоколом.

Відповідно до частини 3 статті 42 Виборчого кодексу України виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно.

За додатковою інформацією звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.