У Полтаві спостерігачі ОПОРИ, прибувши на виборчу дільницю, побачили на столі розпаковані бюлетені. Крім того, в області фіксують відсутність на дільницях пандусів, а також кабінок для людей з порушенням здоров’я.

У Полтаві, на дільниці №531170, що по вул. Петра Юрченка, 11/2, спостерігач ОПОРИ, прибувши на місце, зафіксував на столі розпаковані бюлетені. Члени комісії намагалися відтіснити спостерігача ближче до входу, а потім пояснювали, що розпакували бюлетені, які підлягають знищення. 

На дільниці у Полтаві №531250 (вул. Залізна, 17) була відсутня кабінка для голосування людей з порушенням здоров’я. Ту ж проблему спостерігачі ОПОРИ зафіксували і у с. Бербениці (Миргородський район).

На окремих дільницях Полтави, а також у населених пунктах області зафіксована відсутність пандусів.


У с. Піщане Кременчуцького району, на дільниці №530403 (зареєстровано понад 1500 виборців) спостерігач ОПОРИ помітив 3 кабінки для голосування +1 для людей з підвищеною температурою, а також 4 стаціонарні скриньки. Хоча, за ч. 5 ст. 62 Виборчого кодексу України, великі дільниці (понад 1500 виборців) мають оснащуватися 6 кабінками, а за ч. 6 цієї ж статті — мати не менше 6стаціонарних скриньок.

За коментарями звертайтеся:
e-mail: [email protected]
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.