Кандидат у депутати Житомирської обласної ради від партії “Пропозиція” Володимир Ширма, який є чинним головою Житомирської обласної ради, 20 жовтня взяв участь у відкритті амбулаторії в селі Підлуби Ємільчинського району. Того ж дня презентував і свою авторську книжку у селі Велика Цвіля.

Інформацію про захід 21 жовтня розмістили на офіційному сайті Житомирської обласної ради.

“У Ємільчинській громаді у с. Підлуби 20 жовтня відкрито сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини з житлом для лікаря. Участь у відкриття взяв голова обласної ради Володимир Ширма… Під час відкриття амбулаторії Володимир Ширма наголосив: «Цей проєкт є яскравим прикладом того, як держава піклується про здоров’я жителів сільської місцевості. Нові амбулаторії  споруджуються там, де їх  не було взагалі, або там, де приміщення існуючих не відповідали вимогам. Відкриття таких амбулаторій дозволить значно покращити якість медичного обслуговування жителів сільської місцевості…”, – йдеться у повідомленні. 

Фото з сайту Житомирської облради

Новину про відкриття амбулаторії опублікували і на офіційній сторінці обласної  ради у Facebook.

Разом з Володимиром Ширмою амбулаторію відкривали ще два кандидати на посаду  Ємільчинського  селищного голови: чинний очільник громади Сергій Волощук, балотується як самовисуванець, та голова Ємільчинської РДА В'ячеслав Авраменко, який балотується від партії “Слуга Народу”. Також був присутній і голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. 

Після відкриття амбулаторії Володимир Ширма у селі Велика Цвіля презентував свою книжку, про що теж поінформували на сайті обласної ради. 

“Також цього дня в Ємільчинській громаді у с. Велика Цвіля Володимир Ширма презентував власну книгу про малу батьківщину – “На сходинках історії. Історичний нарис про Велику Цвілю та навколишні села”, – зазначають у публікації на сайті Житомирської облради.

Фото з сайту Житомирської облради

У коментарі ОПОРІ 16 жовтня  Володимир Ширма повідомляв, що офіційно перебуває у відпустці: “Я зараз у відпустці і буду аж до виборів”.

Цю інформацію ОПОРІ 21 жовтня підтвердила і прессекретар голови облради Ірина Карпова. Однак, пояснити, чому на сайті облради публікують новину про захід за участю голови облради, якщо він офіційно у відпустці, відмовилась, посилаючись на те, що з 21 жовтня теж перебуває у відпустці і не може давати коментарів. Зазначила, що інформацію нададуть у відповідь на запит.

21 жовтня ОПОРА надіслала офіційний запит до обласної ради з проханням прокоментувати ситуацію.

ОПОРА нагадує, у пункті 3 частини 5 статті 12 Виборчого кодексу України зазначено, що рівність прав і можливостей кандидатів, партій (організацій партій) - суб'єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі відповідних виборів забезпечується рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств, закладів, установ, організацій, їх посадових та службових осіб до кандидатів, партій (організацій партій) - суб'єктів відповідного виборчого процесу.

У частині 12 статті 57 Виборчого кодексу України йдеться, що кандидатам на відповідних виборах, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Як повідомляла ОПОРА,  у вересні  на сайті Житомирської міської ради публікували фото із заходів за участю мера, який на той час був потенційним кандидатом і перебував у відпустці.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.