15 жовтня у місті Ковель Волинської області стався підпал намету кандидата на посаду міського голови Олега Уніги («Слуга народу») – біля намету знайшли пляшку із займистою речовиною.

На Волині у місті Ковелі невідомі підпалили намет кандидата на посаду міського голови Олега Уніги («Слуга народу»). Біля намету знайшли пляшку із займистою речовиною. Про цей випадок Громадянській мережі ОПОРА стало відомо із соцмережі Facebook, де на офіційній сторінці кандидата розмістили відповідну інформацію.

У коментарі ОПОРІ кандидат на посаду Ковельського міського голови Олег Уніга повідомив, що інцидент трапився рано-вранці. Агітаційний намет із зображенням, іменем кандидата, а також гаслом «Зе! Місцеві. Слуга народу» напередодні стояв у районі «Черемушки», та на ніч його перенесли в двір одного із ОСББ на вулиці Мечникова.

«Охоронець побачив, що хтось підпалив намет. Він почав горіти, але йшов дощ, та й сам брезент такий, що треба розгорітися, тому коли охоронець побачив, що почав горіти, його загасили піском. Потім вони нам подзвонили – ми приїхали і зафільмували», - розповів кандидата. На час підпалу у наметі нікого не було.

Окрім того, Олег Уніга повідомив, що на вулиці Ватутіна 5 днів тому вночі також прорізали та розмалювали аналогічний намет. Наразі його вже майже очистили від надписів.

Кандидат зауважив, що має намір звернутися до правоохоронців.

«В поліцію ще поки не зверталися, але хочемо звернутися, тому що з першим ми думали, що це просто акт вандалізму, що намет комусь заважав, але це вже другий раз, цілеспрямований. Будемо звертатися, щоб прийняли якісь дії», - додав Олег Уніга.

Фото надані Олегом Унігою

Згідно з частиною 2 статті 157 Кримінального кодексу України перешкоджання вільному здійсненню виборцем, учасником референдуму свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, процесу референдуму, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень чи здійсненні своїх прав,  поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, - буде  каратися обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

 

Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)