Кандидат на посаду Бібрської міської громади Орест Шуліковський подарував футбольній команді 15 комплектів форми і ремонтує дорогу в селі Квітневе за кошти з державного бюджету. Партія “Голос” відмовилися від трьох білбордів і перерахувала гроші  на ремонт сходової клітки у лікарні.  А “Європейська Солідарність” провела у Львові майстер-клас з першої медичної допомоги.

“Село Квітневе. Асфальтуємо найпроблемнішу ділянку дороги. Виділено кошти з державного бюджету в сумі 700 тисяч гривень. В планах не було, але чуємо людей далі”, - такий допис 6 жовтня на своїй сторінці у соціальній мережі опублікував Орест Шуліковський.

Фото зі сторінки Ореста Шуліковського

Також Орест Шуліковський придбав для футбольної команди “Леви” 15 комплектів футбольної форми. Про це ОПОРА дізналася із посту-подяки, опублікованого 5 жовтня, у соціальній мережі користувачем Василем Микитовичем. Шуліковський є директором Департаменту дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації. До цього був заступником Бібрського міського голови. На місцевих виборах Орест Шуліковський кандидує на посаду очільника Бібрської міської територіальної громади від партії “Слуга народу”. Бірська міська ТВК зареєструвала Шуліковського кандидатом 24 вересня. На час виходу матеріалу, Орест Шуліковський не відповідав на телефонні дзвінки ОПОРИ.

Фото зі сторінки Вася Микиталович

4 жовтня у центрі Львова “Європейська Солідарність” організувала акцію #СолідарніСерця. Медики та представники політичної партії проводили для львів'ян майстер-класи з надання першої медичної допомоги, вимірювали тиск, рівень кисню у крові. На заході присутніми були  Олег Синютка та Олег Дуда. Олег Синютка є кандидатом на посаду голови Львівської міської ради від “Європейської Солідарності”. А Олег Дуда балотується до Львівської обласної ради від цієї ж політичної сили (другий номер у списку).

Фото зі сторінки Європейська Солідарність Львів

Кандидат Северин Хобзей на своїй сторінці у соцмережі написав про допомогу дитячій лікарні від партії «Голос» і прикріпив квитанцію про перерахування 35 тисяч гривень на ремонт сходової клітини.

“Замість трьох бордів помогли Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “Охматдит”, дякую Андріана Мальська за чудову ідею та ініціативу!”, - такий допис 1 жовтня опублікував Северин Хобзей. Чоловік кандидує до Львівської обласної ради від партії “Голос” (другий номер у списку).

Фото зі сторінки Северин Хобзей

На сторінці опікунської ради комунального закладу Львівської обласної ради опубліковано пост-подяки політичній силі: “Вчинок гідний поваги. Як на мене, саме такі вчинки є найбільш переконливими для виборців. Менше промовистих обіцянок - більше реальних дій, що мають суспільну вагу. Я думаю, що можна було б запустити реальний флешмоб для партій: “відмовся від білборда - зроби, щось корисне для громади”.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 6 статті 57 Виборчого кодексу забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)