В ніч з 23 на 24 вересня  невідомі пошкодили автомобіль Андрія Шалєєва, який балотуватиметься до Чернівецької міської ради за партійним списком «Європейської Солідарності». Політик написав заяву до поліції. Він вважає, що  його майно нищать через  громадську та політичну діяльність.

Вночі 24 вересня ймовірному кандидату в депутати до Чернівецької міської ради від «Європейської солідарності» Андрію Шалєєву пошкодили автомобіль. В коментарі ОПОРІ він сказав, що це сталося через його активну політичну та громадську активність, а ще про те, що збирається балотуватися до міської ради Чернівців в якості депутата. «Звичайно, що мій автомобіль понівичили через мою громадську діяльність та політичну позицію. Це зробили люди, яким не подобається моя активна діяльність», - розповідає Андрій Шалєєв.

Зазначимо, що кандидатуру Андрія Шалєєва було подано на реєстрацію до Чернівецької ТВК у списку політичної партії «Європейська Солідарність», однак, станом на 13:00, 25 вересня, рішення про реєстрацію кандидата не було ухвалено.

Розслідуванням цієї справи займається Головне управління Національної поліції у Чернівецькій області. Як повідомили ОПОРІ в поліції, відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом,  що карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

 
 
 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.