Кандидатка на посаду голови Баранівської ТГ Анна Муравська повідомляє про виявлені подарункові пакети з муляжем вибухових пристроїв під її робочим кабінетом та будинком батьків у селищі Першотравенськ Баранівського району Житомирської області.  Анна Муравська балотується від партії “Слуга народу” і працює директоркою будинку культури.

У коментарі ОПОРІ Анна Муравська розповіла, що один такий пакет знайшли ввечері 24 вересня у будинку культури, а вранці 25 вересня біля будинку її батьків. 

“Подарункових пакетів було два, один в мене на роботі, а другий у моїх батьків біля будинку, знайдений сьогодні вранці. Вчора ввечері ми знайшли один, закінчились всі слідчі дії, а сьогодні о 8 годині ранку сусідка моєї мами знайшла точно такий самий подарунковий пакет з муляжем на вибухівку, з часовим пристроєм біля будинку моєї мами. Зараз ще йдуть слідчі дії. Приїхали піротехніки і сказали, що це не вибухівка, а муляж. Це все вилучили і забрали на дослідження, ще ми зараз оформлюємо все”, – зазначила Анна.

На своїй сторінці у Facebook Анна Муравська 9 вересня заявила, що йде на вибори. 25 вересня Анна Муравська уточнила ОПОРІ, що вже офіційно зареєстрована як кандидатка на посаду голови Баранівської ТГ.

“Я вчора, 24 вересня, зареєструвалась як кандидат  і це вже, мабуть, подарунки пішли. Скоріше за все пов'язую це з виборами”, – розповіла  Анна Муравська. 

Фото «подарунків» оприлюднив на своїй сторінці у Facebook товариш Анни Муравської Віталій Сіхнаєвський та адміністратор групи міста Баранівка у соцмережі Гена Ганжа. 

“Вчора вечері ми з родинами-друзями відпочивали в Анни Муравської (кандидат на  голову Баранівської громади). Коли близько 20:30 год позвонив Анні  працівник Першотравенського будинку культури і сказав, що біля її кабінету подарунковий пакет з чимось, Анна попросила привезти пакет до її доми. Пакет привезли і ми виявили в ньому предмет схожий на вибуховий годинниковий пристрій, після чого відразу повідомили до поліції. Ну а далі: поліція, вибухотехніки, швидка, служба порятунку і тд. Спеціалісти опреділили що то муляж вибухівки, з годинником та чотирма кусками мила!..”, – йдеться у одному з повідомлень. 


На місце події викликали поліцію, рятувальників та швидку медичну допомогу.

У ГУНП  Житомирській області розповіли, що вибухонебезпечних речовин у пакунку не виявили і розслідують хуліганство.

“24 вересня до поліції надійшло повідомлення про підозрілий вміст анонімного «подарунку», адресованого жительці смт. Першотравенська. Фахівці вибухотехнічної служби поліції перевірили презент і жодних вибухонебезпечних речовин не виявили. За цим фактом слідчі Баранівського відділення розпочали кримінальне провадження.Попередньо поліцейські слідчо-оперативної групи встановили, що близько 20:50 за місцем роботи (біля дверей кабінету) 35-річної жительки смт. Першотравенська було виявлено подарунковий пакет. Перевіривши його вміст, жінка побачила прямокутний предмет, обмотаний липкою стрічкою з цифровим годинником. Підозрілий «презент» перевірили фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини, які прибули на місце події, і жодних вибухових речовин не виявили. Нині за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для встановлення автора недолугого подарунку. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу чи піврічного арешту, так і обмеження волі терміном до 5 років”, – кажуть у поліції. 

Як повідомляла ОПОРА, у Житомирі 18 вересня  облили зеленкою потенційного кандидата в депутати від партії “Опозиційна платформа – За життя”.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)