З 14 серпня по 21  вересня у складі чотирьох районних територіальних виборчих комісій (ТВК) в Луганській області відбулося 60 замін, що затверджено дванадцятьма постановами ЦВК. Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

Усього на території області постановою Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року № 172 утворено 4 районні ТВК: Старобільська, Щастинська, Сєвєродонецька, Сватівська районна територіальні виборчі комісії.

Найбільшу кількість замін зробила партія «Європейська Солідарність» – 10, на другому місці «Слуга народу» – 9 замін, на третьому місці «Опозиційна платформа – За життя» із 7 замінами.

Найбільшу кількість замін (21) зробили у Щастинській районній ТВК. Слід підкреслити, що це район є одним із найменших в Луганській області (населення – 81,2 тис. осіб). Так, «Блок Дмитра Голубова», «Лібертаріанська партія 5.10», «Слуга народу» замінили по  3 особи; «Україна славетна», «Опозиційна платформа – За життя», «Громада і закон», «Європейська Солідарність» та  «За майбутнє» – по 2 особи; «Селянська партія», «Молодь до влади» – 1 особу.

На другому місці за кількістю замін знаходиться Старобільська районна ТВК – 15. Кількість мешканців у Старобільському районі складає 129,2 тис. «Європейська Солідарність» замінила 4 людей; «Опозиційна платформа – За Життя»  та «Слуга народу» – 3; Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», партія «Наші» – 1, «Блок Дмитра Голубова» – 1, «Піратська Партія України», «Єдина країна» здійснили по одній заміні.

Третє місце за кількістю замін посідає Сєвєродонецький район – 13. Він найбільш великий за чисельністю населення – 375,8 тис. Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Солідарність жінок України» у Сєвєродонецькій районній ТВК замінили по 3 особи; «За майбутнє» – 2; «Студентська партія України», «Совість України», «Слуга народу», «Лібертаріанська партія 5.10», «Європейська Солідарність» – по 1 представнику.

Сватівська районна ТВК на четвертому місці за кількістю замін – 11 осіб. Кількість населення в цьому районі – 80,9 тис.  Так, «Європейська Солідарність» замінила 4 людей, «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За Життя» та «Селянська партія України» – 2; «Громада і закон» – 1.

Нагадаємо, що ОПОРА вже аналізувала кількість замін у складі ТВК за десять днів з моменту проведення першого засідання територіальних виборчих комісій Луганської області.

 

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)