Правом зміни виборчої адреси на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня, скористалося 849 волинян, котрі проживають за межами регіону. Водночас, 222 мешканці Волині, прописані за її межами, змінили свою виборчу адресу на Волинську область.

Відповідну інформацію опублікували на сайті Державного реєстру виборців.

Зазначимо, що процедура зміни виборчої адреси за новим алгоритмом діяла із 1 липня, і здійснити її можна було до 10 вересня. Подати заявку дозволялося онлайн або через безпосереднє звернення до відділів ведення Державного реєстру виборців за місцем  фактичного проживання.

Тож завдяки зміні виборчої адреси голосувати за межами Волинської області матимуть змогу 849 волинян. Натомість 222 особи, зареєстровані за межами Волині, проте які фактично проживають тут, змінили виборчу адресу на Волинь, аби 25 жовтня віддати свій голос на виборах.

Окрім того, 528 осіб змінили виборчу адресу в межах області. Якщо розглядати питання детальніше, то виборчу адресу в межах однієї громади змінили 143 особи. Найбільша кількість таких виборців у Луцькій міській (43) та Турійській селищній (22) громадах. Загалом такі зміни торкнулися 21 волинської громади. Натомість із однієї територіальної громади на іншу виборчу адресу змінив 381 волинянин.

У межах районів ситуація виглядає наступним чином: у Луцькому районі найбільша кількість змін стосувалася Луцької міської громади, проте є дві громади, у яких виборці зверталися лише щодо вибуття.

Таблиця 1. Відомості про опрацьовані звернення виборців щодо зміни виборчої адреси (ВА) у громадах Луцького району

Назва громади

Кількість звернень щодо зміни в ВА у відповідну громаду (прибули)

Кількість звернень щодо зміни із відповідної громади (вибули)

Кількість звернень щодо зміни ВА в межах однієї громади

Луцька міська громада

188

313

43

Ківерцівська міська громада

32

17

6

Боратинська сільська громада

29

15

3

Горохівська міська громада

11

20

3

Рожищенська міська громада

12

22

2

Торчинська селищна громада

9

3

 

Підгайцівська сільська громада

8

22

 

Городищенська сільська громада

4

3

 

Копачівська сільська громада

4

1

 

Берестечківська міська громада

3

8

 

Колківська селищна громада

4

39

 

Олицька селищна громада

1

1

 

Цуманська селищна громада

1

11

 

Мар’янівська селищна громада

 

12

 

Доросинівська сільська громада

 

8

 

У Ковельському районі також найактивніше змінювали виборчу адресу у  Ковельській міській громаді. Водночас, із двох громад лише вибували, а в одній прибували чи міняли виборчу адресу у межах громади.

Таблиця 2. Відомості про опрацьовані звернення виборців щодо зміни виборчої адреси (ВА) у громадах Ковельського району

Назва громади

Кількість звернень щодо зміни в ВА у відповідну громаду (прибули)

Кількість звернень щодо зміни із відповідної громади (вибули)

Кількість звернень щодо зміни ВА в межах однієї громади

Ковельська міська громада

50

79

11

Турійська селищна громада

16

35

22

Старовижівська селищна громада

17

14

2

Луківська селищна громада

14

10

4

Дубівська сільська громада

15

3

2

Шацька селищна громада

13

18

2

Ратнівська селищна громада

10

32

2

Сереховичівська сільська громада

10

1

 

Рівненська сільська громада

7

1

2

Любомльська міська громада

8

20

 

Велицька сільська громада

5

4

2

Голобська селищна громада

4

16

 

Вишнівська сільська громада

4

10

 

Поворська сільська громада

3

4

 

Самарівська сільська громада

3

4

 

Смідинська сільська громада

2

3

 

Заболоттівська селищна громада

1

8

 

Люблинецька селищна громада

1

7

 

Велимченська сільська громада

1

1

 

Дубечненська сільська громада

1

6

 

Колодяжненська сільська громада

1

11

 

Головненська селищна громада

 

9

 

Забродівська сільська громада

 

20

 

У Камінь-Каширському районі загалом надійшло більше звернень про вибуття із громад, ніж про прибуття. Також у сільських не міняли виборчої адреси у межах однієї громади.

Таблиця 3. Відомості про опрацьовані звернення виборців щодо зміни виборчої адреси (ВА) у громадах Камінь-Каширського району

Назва громади

Кількість звернень щодо зміни в ВА у відповідну громаду (прибули)

Кількість звернень щодо зміни із відповідної громади (вибули)

Кількість звернень щодо зміни ВА в межах однієї громади

Маневицька селищна громада

16

47

3

Любешівська селищна громада

7

60

8

Камінь-Каширська міська громада

10

72

3

Прилісненська сільська громада

3

14

 

Сошичненська сільська громада

1

14

 

У Володимир-Волинському районі із однієї із сільських громад лише вибували виборці, а у семи громадах не було виборців, які б змінили виборчу адресу у межах однієї громади.

Таблиця 4. Відомості про опрацьовані звернення виборців щодо зміни виборчої адреси (ВА) у громадах Володимир-Волинського району

Назва громади

Кількість звернень щодо зміни в ВА у відповідну громаду (прибули)

Кількість звернень щодо зміни із відповідної громади (вибули)

Кількість звернень щодо зміни ВА в межах однієї громади

Володимир-Волинська міська громада

32

61

10

Нововолинська міська громада

10

76

6

Іваничівська селищна громада

9

16

6

Локачинська селищна громада

7

10

5

Зимнівська сільська громада

6

7

 

Оваднівська сільська громада

4

11

 

Литовезька сільська громада

2

2

 

Устилузька міська громада

2

11

 

Затурцівська сільська громада

1

5

 

Павлівська сільська громада

1

7

 

Поромівська сільська громада

 

6

 

Зазначимо, що відсоток Волині від загальної кількості звернень щодо зміни виборчої адреси становить 0,75%. Це – найнижчий по Україні показник (за винятком Автономної республіки Крим, міста Севастополь та закордонного виборчого округу).

Наголосимо на тому, що дані у таблицях щодо кількості виборців, які змінили свою виборчу адресу були оприлюднені на сайті ДРВ станом на ранок 16 вересня 2020 року. Оскільки відділи ведення ДРВ завершують опрацювання заяв виборців, оприлюднені дані протягом наступних кількох днів можуть ще незначно змінитись в сторону збільшення. Як розповів керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах, станом на 16 вересня 38 звернень по країні ще опрацьовуються. Тож остаточної цифри щодо кількості виборців, які вирішили змінити виборчу адресу, ще можуть незначно змінитись.

Відповідно до частини 2 статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців» виборчою адресою виборця є адреса, за якою зареєстровано його місце проживання відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Згідно з частиною 3 цієї ж статті за зверненням виборця орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, ніж відповідно до частини другої цієї статті.

Згідно з частиною 4 статті 20 Закону «Про Державний реєстр виборців» у разі звернення щодо зміни виборчої адреси на підставі частини 3 статті 8 цього Закону у заяві виборця вказується адреса житла, за якої він фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Відповідно до частини 1 статті 20 Закону України «Про Державний реєстр виборців» кожен виборець у разі зміни його персональних даних, зазначених у частині першій статті 6 та пунктах 1 і 4 частини першої статті 7 цього Закону, може звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі за формою, встановленою розпорядником Реєстру. Така заява може бути подана до органу ведення Реєстру особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Також заява може бути надіслана особою в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку. Заява, надіслана з використанням мережі Інтернет, повинна містити адресу електронної пошти, на яку заявнику може бути надіслано повідомлення, передбачене цією статтею.

 

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.