На відкритті Селидівської школи №6 в офіційній делегації Донецької обласної держадміністрації разом із міністром  розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим та керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленко був присутній депутат Покровської міської ради, якого офіційно не було запрошено.

Першого вересня делегація Донецької обласної військово-цивільної адміністрації відвідала урочисті заходи  в окремих школах Донеччини. Зокрема, у місті Селидове відбулося урочисте відкриття школи №6 після реконструкції. У святі Першого дзвоника взяли участь Міністр  розвитку громад і територій Олексій Чернишов та  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, про що було повідомлено на офіційному сайті та опубліковано на сторінці Павла Кириленка у Facebook.

Сторінка Донецької обласної державної адміністрації

На світлинах з урочистого заходу представники ОПОРИ помітили, що у складі делегації був присутній  депутат Покровської міської ради Руслан Суков, який на своїй сторінці у соціальній мережі також опублікував фотозвіт. Руслан Суков у пості від  1 вересня 2020 року написав про те, що адміністрація ОДА врахувала за потрібне запросити на цей захід саме його як небайдужого мешканця Великого Селидового. До того ж, на розміщених світлинах із заходу фотографіях видно, що Руслан Суков, зайшовши у клас до дітей, знаходився у приміщенні без медичної маски, що порушує режим карантину та рекомендації Міністерства освіти і науки України.

Сторінка Facebook Руслан Суков

Присутність депутата Покровської міської ради у складі офіційної делегації обласної військово-цивільної адміністрації Донецької області у місті Селидове викликало питання у спостерігачів ОПОРИ. Напередодні проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року, така подія може мати ознаки використання адміністративного ресурсу та просування інтересів ймовірного кандидата в депутати.

Сторінка Facebook Павло Кириленко

Представники Громадянської мережі ОПОРА звернулися за офіційним коментарем до пресслужби Донецької обласної військово-цивільної адміністрації: «Департамент, який займався організацією заходу надав пресслужбі відповідь на запит, у якій пояснили, що Руслана Сукова на захід не запрошували, він не був учасником цієї делегації, яка відвідувала школу під час відкриття, тому що він там робив, ми не знаємо», - прокоментували у пресслужбі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Також ОПОРА звернулася за коментарем безпосередньо до Руслана Сукова, який відмовився коментувати ситуацію.

Координаторка Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області, зазначає: «Ми провели моніторинг сторінки депутата Покровської міської ради Руслана Сукова у соціальній мережі, а також поспілкувались із місцевими жителями. За отриманою інформацією, він має наміри брати участь у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня 2020 року. Зловживання адміністративним ресурсом є одним з найбільш поширених способів впливу на формування певного іміджу у виборців та, як наслідок, результати голосування».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян. Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області, здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.