2 вересня президент України Володимир Зеленський побував на Харківщині, де відвідав об’єкти інфраструктури, а також взяв участь у представленні потенційних кандидатів від партії «Слуга народу» на місцевих виборах.

Про візит глави держави стало відомо напередодні. Акредитацію журналістів проводила Харківська ОДА. Володимир Зеленський оглянув з гелікоптера перебіг реконструкції доріг державного та місцевого значення, що здійснюється в рамках Національної програми «Велике будівництво».

Зеленський побував на відкритті навчального комплексу в Пісочині (розрахований на 360 дітей) та дошкільного навчального закладу в Південному.

Після чого, побував на зустрічі з бізнесменами у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Насамкінець Володимир Зеленський прибув у гольф-клуб на території якого провели презентацію «Стратегії розвитку Харківської області» та презентували команду «Слуги Народу» на місцеві вибори. Для цього на території гольф-клубу змонтували сцену оздоблену банерами зеленого кольору із написом «Зе! Місцеві».

Зеленський на презентацію запізнився на 2 години. Свою промову він розпочав з надання інформації щодо ліквідації пожеж на території Чугуївського району області, де горить понад 80 га лісу, а смог окутав й Харків.

Після виступу Зеленського та голови Харківської ОДА Олексія Кучера, якого позиціонують як кандидата на Харківського міського голови, на сцені презентували місцеву команду «Слуги народу».

Презентацію проводив народний депутат Павло Сушко.

На сцену піднялися перший заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко. Її позиціонували, як майбутню кандидатку в депутати облради. Також в облраду пропонують генерального директора ПАТ «Турбоатом» Віктора Суботіна, підприємця, екс-нардепа від ВО «Самопоміч» Романа Семенуху.

Як кандидата в депутати Харківської міської ради презентували боксера, майстра спорту Сергія Федченка

Кандидатами в майбутні міські та селищні голови презентували діючих голів Галину Мінаєву (Чугуїв), Олега Чернобая (Пісочин), Леоніда Лазуренка (Люботин).

Також як члена команди представили Вікторію Алексейчук, яка двічі невдало балотувалася від «Слуги Народу». Спочатку під час дострокових парламентських виборів в одномандатному виборчому окрузі № 174, а потім на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі № 179. Ще одним членом команди став в.о. директора Харківської обласної клінічної лікарні Сергій Григоров.

Під час презентації Зеленський заявив, що його участь у заході не є агітацією.

«Я не агітую. Я не маю права цього робити», - сказав журналістам Зеленський.

Крім того, під час заходу, де були представники ОПОРИ, голова ОДА Олексій Кучер заявив, що сьогодні перебуває у відпустці.

Нагадаємо, згідно із календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК № 163 від 8 серпня 2020 року, офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочинається 5 вересня 2020 року. Тобто, за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1 та 5 ст. 195 Виборчого кодексу України.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)