25 серпня на Буковині 3 районні ТВК створили 7 селищних та 34 сільських виборчих комісій. Про це повідомили спостерігачі ОПОРИ.

Загалом до ТВК у Чернівецькій області увійшли представники наступних партій:

  • “Слуга народу”;
  • “Європейська Солідарність”;
  • ВО “Батьківщина”;
  • “Голос”;
  • “За майбутнє”;
  • “Перемога Пальчевського”;
  • “Аграрна партія”;
  • “Радикальна партія Олега Ляшка”;
  • “Єдина Альтернатива”;
  • ГР “Народний контроль”.

Зокрема Чернівецька районна ТВК сформувала склад 27 ТВК - 4 селищних та 23 сільських. Голова ТВК подав 4 кандидатури. Серед керівного складу найбільше партійне представництво отримала партія “Слуга народу” - а саме 9 голів ТВК, 6 заступників та 7 секретарів. Найменше керівних посад зайняли місцева партія “Єдина Альтернатива” та ГР “Народний контроль” - по 1 члену ТВК на посадах секретарів.

Дністровська районна виборча комісія утворила 7 ТВК - 1 селищну та 6 сільських. Загалом до ТВК цього району увійшов 81 член з 9 політичних партій - “Слуги народу”, ВО “Батьківщина”, “Європейської Солідарності”, “Голосу”, “За майбутнє”, “Перемоги Пальчевського”, “Аграрної партії”, Радикальної партії Олега Ляшка, “Нашого краю”. Максимальна кількість членів представлена у Кельменецькій селищній раді - 18 осіб (подання зробили 19 осіб, тому 1 кандидатуру відхилили).

Щодо Вижницької районної ТВК, то всього утворено 2 селищні та 5 сільських територіальних виборчих комісій. Жеребкування при утворенні комісій не проводилося і жодного кандидата у члени ТВК не відхилили. Також голова ТВК не подав жодної кандидатури до складу ТВК. Всі, хто був поданий на жеребкування, увійшли в комісію.

Утворено всього 7 комісій: Брусницька комісія  (єдина, яка має у своєму складі 11 осіб),  решту комісій сформовано у складі  по 12 осіб. Найбільше подань від партій ВО “Батьківщина” та “Слуга народу”- по 3 подання на одну ТВК, “Європейська Солідарність”  та “За майбутнє” - по 2 подання  на кожну ТВК, від політичних партій “Перемога Пальчевського” та Радикальна партія Олега Ляшка - по одному поданню.

Відповідно до частини 1 статті 203 Виборчого кодексу України склад територіальних виборчих комісій формується у кількості не менше дев’яти і не більше вісімнадцяти осіб.

Зазначимо, що згідно з частиною 6 статті 203 Виборчого кодексу України формування складу сільських, селищних виборчих комісій у відповідному районі має відбутися до 25 серпня 2020 року включно.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)