Сторожинецька міська виборча комісія працює без приміщення - ЦВК помилково закріпила за цією ТВК приміщення, яке вже здане в оренду. До вівторка, 25 серпня,  обіцяють надати членам ТВК нове приміщення з ремонтом та всім необхідним для роботи. 

Спостерігач ОПОРИ повідомляє, що зараз члени ТВК розмістилися тимчасово у приміщенні Сторожинецької районної адміністрації. 

«Ми будемо знаходитися в старому приміщенні суду, за адресою вулиця Чернівецька, 6. Наразі там роблять ремонт. У вівторок нам обіцяли вже приміщення здати в користування і з усім необхідним.  Вперше комісія засідала 12 серпня у залі засідання адміністрації», — розповіла голова Сторожинецької  міської ТВК Алла  Поляк.

Секретар Сторожинецької міської ради Ігор Матейчук прокоментував ситуацію з приміщенням: «Приміщення для роботи ТВК надано, меблями укомплетоване, залишилося привезти лише сейф. Також плануємо зробити невеличкий ремонт».

Додамо, що у постанові ЦВК зазначена та адреса територіальної виборчої комісії у Сторожинці, де на виборах у 2019 році розміщувалася окружна виборча комісія, але це приміщення вже здане в оренду. 

Згідно з частиною 1 статті 211 Виборчого кодексу України органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи в межах своїх повноважень зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їхніх повноважень, зокрема:

1) надавати необхідні приміщення для виборчих комісій та повідомляти про їх місцезнаходження (адреси) виборчу комісію, що формує (утворює) відповідну виборчу комісію, не пізніш як за один день до її формування (утворення), забезпечувати охорону цих приміщень;

2) забезпечувати охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації;

3) надавати згідно з установленими Центральною виборчою комісією нормами та переліком транспортні засоби і засоби зв’язку (з оплатою послуг щодо їх підключення), обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій.

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)