14 серпня під час засідання Центральна виборча комісія затвердила перші заміни у складі п’яти із 16 волинських територіальних виборчих комісій. Серед них – заміна одного голови та одного секретаря міських комісій.

Як зазначено у постанові ЦВК №179, дві ротації відбулися в обласній ТВК, та ще по одній – у чотирьох міських.

Зокрема, у складі Волинської обласної територіальної виборчої комісії змінили одного із представників «Опозиційної платформи – За життя». Відтепер замість Галини Гонтар працюватиме Алла Джулік. Також замінили «прогульника» першого засідання цієї ТВК Ігоря Тимошенка. Замість нього до складу комісії від партії «Наш край» включили Ірину Приходько.

Зі складу Нововолинської міської виборчої комісії виключили Раїсу Гудиму (представниця партії «За майбутнє»), яка її очолювала. Тож тепер головою ТВК став Віктор Порплиця.

У Берестечківській міській виборчій комісії замінили представника Радикальної партії Олега Ляшка Анатолія Галабурду, котрий був секретарем. Відтак, до виборчої комісії на відповідну посаду включили Наталію Мурахевич.

Камінь-Каширська міська виборча комісія зазнала ротації представника «Блоку Геннадія Чекіти «За справедливість» – замість Ольги Орлової працюватиме Тетяна Козак.

У Луцькій міській територіальній виборчій комісії змінили представницю «Опозиційної платформи – За життя». Зокрема, замість Лідії Кубик до складу ТВК було включено Тетяну Левицьку.

Згідно із частиною  4 статті 33 Виборчого кодексу України, територіальні виборчі комісії в межах повноважень, визначених цим Кодексом, забезпечують організацію підготовки та проведення місцевих виборів. Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208, повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)