10 серпня Центральна виборча комісія, у відповідності до норм Виборчого кодексу,   сформувала на Київщині 32 територіальні виборчі комісії. До кожної увійшла максимальна кількість осіб – 18.

Найбільшу кількість представників у ТВК мають політичні партії «Опозиційна платформа – За життя» та «Батьківщина» - по 70 членів комісій кожна, «Слуга народу» - 68 осіб, «Голос» - 66, «Європейська Солідарність» - 64 особи та «За майбутнє» - 33 члена комісій.

Всього правом внесення кандидатур до складу територіальних виборчих комісій на Київщині скористались 80 політичних партій, однак з них лише 6 вищезгаданих політичних сил отримали представництво у всіх ТВК області.

Що ж до розподілу керівного складу у виборчих комісіях у Київській області, то найбільшу кількість голів комісій мають «Слуга народу» – 11 осіб, «Опозиційна платформа – за життя» – 7 осіб та «Батьківщина» – 6 голів комісій. Ці політичні сили також лідирують за кількістю секретарів та заступників комісій.

Найменше своїх представників у міських, обласних та районних комісіях мають політичні партії «УДАР», «Соціалістична партія України», «Час змін», «Українська стратегія Гройсмана», «Солідарність правих сил», «Сила людей», «Сила і честь», «Республіка», «Партія твого міста», «Об’єднання «Самопоміч», «Нові обличчя», «Наш край», «Наш дім - Одеса», «Лібертаріанська партія 5.10», «Злагода», «Європейська партія України», «Довіряй ділам», «Громадянське суспільство», «Громадянська позиція», «Громада і закон», «Партія захисників вітчизни», «Ліберальна партія України», «Велика Україна», «НАРОД», «Зелена планета», «Національно-демократичне об’єднання "Україна», «Воля народу» та «Національно-демократичне об’єднання "Україна». Всі вони мають по одному представнику у Територіальних виборчих комісіях на Київщині.

Згідно з нормами виборчого кодексу від 22 до 25 серпня 2020 року відбудеться формування районними ТВК складу відповідних сільських та селищних ТВК.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)