Як повідомили в Богуславській міській ТВК 27 жовтня, замість не використаних у пакунку від однієї з виборчих дільниць міста виявилися бюлетені до облради.

27 10 boguslav

Коли члени Богуславської міської ТВК відкрили бюлетені для перерахунку, то виявилось, що у протоколах дільниці №320099 було кілька не зрозумілих помилок, зокрема не сходилася кількість бюлетенів.

Як стало відомо згодом від представників виборчої комісії, одна із членів дільничої комісії випадково зіпсувала бюлетень, але замість того, щоб скласти акт, і відкласти в пачку із зіпсованими бюлетенями, вона просто поклала їх разом із невикористаними бюлетенями. Так, з цього приводу члени міської ТВК вже склали акт і на місці працював представник міліції.

Ще в пачках із невикористаними бюлетенями по 22 виборчому округу до міської ради, члени ТВК виявили бюлетені до облради з голосами за кандидата від Радикальної партії Лисака Станіслава Володимировича. Нагадаємо, що бюлетені із голосами за кандидатів до облради повинна приймати районна ТВК, тому зараз відкритим залишається питання про те, що робитиме ТВК із бюлетенями, котрі вже здала дільниця №320099.

Олександр Мельник, член Богуславської міської виборчої комісії, в коментарі Громадянській мережі ОПОРА сказав, що не знає причину таких помилок, але зазначив: «Ми склали акт і повернули ці бюлетені назад на районну ТВК, а вже та, наскільки мені відомо поверне їх на дільниці, де вони ще раз будуть їх перераховувати».

За коментарями звертайтеся:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм
Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області
063 685 95 28
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                                                                                                                                                        
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.