Наталія Кострубська прийшла на засідання як член Хмельницької ОВК, однак у складі комісії, що опублікований на сайті ЦВК, її прізвища немає.

О 20 годині 25 жовтня розпочалось засідання Хмельницької обласної виборчої комісії. На засідання прийшла і колишня голова ОВК Наталія Кострубська, повноваження якої було достроково припинено.

Нинішній голова ТВК Костянтин Раац попросив жінку залишити приміщення, оскільки вона не входить до складу комісії. Утім, пані Наталія намагалась переконати присутніх, що вона є членом комісії від іншої політичної сили (раніше жінка представляла «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»). Зокрема зазначала, що має відповідну постанову ЦВК, хоча й не показала жодних документів, які б засвідчили правдивість її слів.

На сайті ЦВК серед членів комісії Наталія Кострубська справді не значиться.

0 OVK 25.10.2015

Після суперечки і попередження голови ОВК, що він викличе міліцію, пані Наталія залишила приміщення.

(Відео з YouTube-каналу ОПОРА Хмельницький)

 

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: відповідно до ч. 9 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори» на засіданнях виборчої комісії мають право бути присутніми з додержанням вимог цього Закону: 1) члени Центральної виборчої комісії, працівники Секретаріату Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців; 2) члени виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів; 3) кандидати в депутати, їх довірені особи, представники, уповноважені особи місцевих організацій партій, офіційні спостерігачі від місцевих організацій партій, які висунули кандидатів у депутати у багатомандатному виборчому окрузі, від кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі (разом не більше двох осіб від відповідної місцевої організації партії або кандидата в депутати); 4) кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, кандидати на посаду старости, їх довірені особи, офіційні спостерігачі (не більше однієї особи від одного кандидата); 5) офіційні спостерігачі від громадських організацій, іноземних держав і міжнародних організацій (не більше двох осіб від однієї організації); 6) представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).

Інші особи можуть бути присутніми на засіданні комісії тільки з дозволу або на запрошення цієї комісії відповідно до прийнятого нею рішення. Перебування інших осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні комісії під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування не дозволяється.

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.

Â