21 жовтня, апеляційний суд виніс рішення у протистоянні кандидатів та Красноармійської ТВК. Про це повідомляє спостерігач Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України»,  який проводить громадське спостереження за місцевими виборами в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Донецький апеляційний адміністративний суд визнав протиправним пункт 5 протокольного рішення Красноармійської міської виборчої комісії №15 від 15 жовтня 2015 року, який стосувався виключення зі списку кандидатів у депутати Булгакової, Гаврильченко і Скляра.

За словами представника Тетяни Булгакової у цій справі Дмитра Тріішкіна, питання про скасування рішення про реєстрацію трьох вищевказаних кандидатів у депутати має бути розглянутий Красноармійською міською виборчою комісією повторно. Втім, будь-якого терміну для такого повторного розгляду зазначеного вище питання суд у постанові не встановив.

Попри те, що 22 жовтня комісія створила робочу групу, яка перевіряє бюлетені на наявність помилок, питання включення до бюлетенів вищеназваних кандидатів наразі не піднімається.

Нагадаємо, 12 жовтня ЦВК постановою №430 скасувало рішення Красноармійської ТВК від 6 жовтня 2015 року №5 про відмову в реєстрації трьох кандидатів від «Опозиційного блоку». Ще раз розглянути це питання до 13 жовтня та, за необхідності, внести зміни до тексту бюлетенів.

За коментарями звертайтеся:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар по Донецькій області
+380662701713
Довідково:
Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.