“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

Польський парламент ззовні і всередині: чим відрізняється від українського? Як працює типовий офіс депутата Сейму? Як насправді виглядає виборча система з відкритими списками? Про це – у випуску.

- Польський парламент ззовні і всередині: чим відрізняється від українського?

Ложа для журналістів, кулуари, спецзала для брифінгів та верхня палата Парламенту – Сенат – побачимо і відчуємо атмосферу роботи.

- Як працює типовий офіс депутата Сейму?

На прикладі офісу Люблінського осередку партії «Платформа обивательська», в якому розміщені офіси чотирьох депутатів, покажемо, як щоденно працює депутат і з якими проблемами приходять до депутатів пересічні громадяни.

- Як насправді виглядає виборча система з відкритими списками?

З’ясуємо особливості обрання депутатів польського Сейму.

Довідково:                                                                                                                                  
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.              
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати #рада8 #rada8 #opora #опора)