В п’ятницю, 9 жовтня невідомі напали на агітаційний намет кандидата в депутати Сумської обласної ради від партії «Опозиційний блок» Геннадія Дем’яненка.

Як повідомили ОПОРІ в прес-службі обласної партійної організації «Опозиційного блоку», зранку 9 жовтня кілька молодих людей підійшли до намету і, погрожуючи працівникам фізичною розправою, перевернули стіл із агітацією, пошкодили та перевернули сам намет.

Glukhiv OB

Фото надане прес-службою партії «Опозиційний блок»

Кандидат у депутати Сумської обласної ради від партії «Опозиційний блок» Геннадій Дем’яненко так прокоментував подію:

- Ми вважаємо, що дії цих молодих людей не випадкові і нас хочуть залякати, хочуть щоб ми припинили боротьбу в передвиборчих перегонах. Але ми не збираємося здаватися.

На місце пригоди викликали міліцію, факт нападу та пошкодження майна задокументували. Ведеться перевірка.

Пошкодження майна та агітації  тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк (частини 1-3 статті 157 Кримінального кодексу України).

ОПОРА раніше повідомляла про пошкодження білбордів партій «Опозиційний блок» та «Відродження», а також намету партії «Об’єднання «Самопоміч».

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
Олександр Хоруженко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380509120278
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.