Ввечері 1 листопада Харківська міська ТВК встановила результати голосування. За кандидата від місцевого осередка партії “Блок Кернеса — успішний Харків!” проголосували 50,66% виборців (146 240 голосів).

Про це повідомила голова ТВК Олена Матвієнко під час засідання. 

За її словами, кандидати на позачергових виборах отримали: Віктор Величков — 1033 голоси; Михайло Добкін — 82 008 голосів; Дмитро Маринін — 2545 голосів; Аліна Мустафаєва — 9151 голос; Костянтин Немічев — 12 295 голосів; Володимир Плетньов — 8106 голосів; Сергій Ряполов — 1267 голосів; Олександр Скорик — 15 462 голоси; Ігор Терехов — 146 240 голосів; Денис Ярославський — 5660 голосів.

За словами Матвієнко, на даний час жодних скарг від суб’єктів виборчого процесу не надходило.

Нагадаємо, що ОПОРА виявила сфальшовані протоколи підрахунку голосів на 9 дільницях у Новобаварському районі міста Харкова.

Раніше спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці №631675, яка розташована на пр. Лиманському 1 в Основ’янському районі міста Харкова. 

За цими фактами вже написані заяви до поліції. Крім того, представники ОПОРИ готують скарги до ТВК. 

Порушення були виявлені на дільницях №631180, 631193, 631197, 631201, 631205, 631211, 631177, 631189, 631200. У результаті кількість голосів у кандидатів Костянтина Немічева та Олександра Скорика зменшилися на 160 та 237 відповідно, а у Терехова збільшилися на 397 голосів.

Відповідно до частини 2 статті 268 Виборчого кодексу України, відповідна територіальна виборча комісія на підставі протоколів, зазначених у частині першій цієї статті (у тому числі протоколів з позначкою «Уточнений»), а в разі проведення повторного підрахунку голосів виборців — на підставі протоколів відповідної територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, не пізніш як на дванадцятий день з дня голосування (а у разі проведення повторного голосування — не пізніш як на п’ятий день з дня повторного голосування) встановлює результати голосування з відповідних місцевих виборів сільського, селищного, міського голови, депутатів у багатомандатних виборчих округах в день виборів (день повторного голосування), про що складає протокол.

Як зазначено в частині 1 статті 282 Виборчого кодексу України, територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів не пізніш як на п’ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації результати виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, міської, районної в місті, районної, селищної, сільської ради, сільських, селищних, міських голів, а також розміщує їх на офіційному вебсайті комісії чи відповідної ради (за наявності), регіонального, територіального представництва Центральної виборчої комісії (у разі їх утворення).

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.