Спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА зафіксувала кілька порушень на дільничної виборчої комісії №631687, яка розташована у КНП «Міський перинатальний центр». Про це повідомляє спостерігачка ОПОРИ.

Зранку саме на цю дільницю не допускали спостерігачку.

Пілся того, як спостерігачка потрапила до дільниці, вона зафіксувала кілька порушень. Зокрема, що зранку на дільниці не було кворуму серед членів ДВК. Адже з 10 членів ДВК були присутні 5. Саме за такої кількості членів ДВК відкрили сейф та дістали бюлетені.

За словами спостерігачки, одна жінка навіть не знала, який в неї статус. Спочатку вона говорила, що є спостергігачкою, а потім, коли виявилося, що немає кворуму, стала казати, що вона — членкиня комісії. Пізніше на цю комісію прийшов ще один член ДВК, таким чином кворум було забезпечено.

Відповідно до частини 3 статті 36 Виборчого кодексу України засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності на ньому більше половини її складу. Згідно з частиною 3 статті 247 Виборчого кодексу України дільнична виборча комісія у день голосування не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить підготовче засідання.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Харкові відбуваються позачергові вибори Харківського міського голови, які були призначені у зв’язку зі смертю Геннадія Кернеса. 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.