У серпні в Харкові розповсюджували газети та іншу друковану продукцію з рекламою трьох потенційних кандидатів на посаду міського голови Харкова – Ігоря Терехова, Михайла Добкіна та Дмитра Марініна. ОПОРА проаналізувала випуски цих газет.

Так, у серпні розповсюджували випуски №18 та №19 газети «Блок Кернеса - Успішний Харків». Це офіційне видання однойменної політичної партії. Однак з офіційної назви газети на першій шпальті вже прибрали «блок Кернеса» і залишили лише «Успішний Харків». На решті шпальт зверху поряд із назвою було вказано прізвище секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

У випуску №18 Терехов рекламує «картку харків’янина» та знижки на продукцію молочного комбінату та ковбасні вироби для власників цієї картки.

У випуску № 19 Терехов проводить екскурсію для дітей у харківському зоопарку, часткове відкриття якого заплановане на 23 серпня.

Також у серпні вже вийшли два номери газети «Время Добкина».

Засновником газети є ГО «Наш Дім Харків». У випуску від 2 серпня на першій шпальті зображений Михайло Добкін, який каже, що «Харків – сильне місто, яке може собі дозволити турботу про людей». Випуск від 9 серпня вийшов під гаслом «Харків звільняється від Аваковщини».

Обидві газети розповсюджуються безкоштовно біля виходів із метро.

Крім того, у серпні вийшов №3 інформаційного бюлетеня «Новый Харьков – новый мэр. Дмитрий Маринин». Газета присвячена критиці міської влади.

Також у газеті повідомляють, що «охорона здоров’я, спорт та екологія – пріоритетні напрямки роботи нового мера – Марініна».

Щодо розповсюдження цієї газети, то на сторінці Марініна у Facebook вказано, що ті, хто хочуть прочитати та передати друзям та  знайомим газету, мають писати в особисті повідомлення сторінки.

Згідно з частиною 1 статті 195 Виборчого кодексу України Виборчий процес розпочинається за п’ятдесят днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів.

Відповідно до частини 1 статті 221 цього ж Кодексу право висування кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, реалізується виборцями через місцеві організації партій або шляхом самовисування у порядку, визначеному цим Кодексом.

Згідно з частиною 1 статті 52 цього ж Кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]