Кандидата у народні депутата від Партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» Геннадія Лагуту призначили головою Херсонської облдержадміністрації. Будучи на посаді у приміщенні Херсонської ОДА він закликав підтримати на виборах 31 жовтня кандидата від «Слуги народу» Сергія Козиря. Також підтримку Козирю висловили заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко та голова фракції «Слуга народу» у парламенті Давид Арахамія.

Указ Президента України Володимира Зеленського про призначення Лагути підписаний 26 жовтня.

27 жовтня до Херсонщини завітав заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко разом з головою фракції «Слуга народу» Давидом Арахамією. Під час брифінгу, який транслювався на сторінці Херсонської ОДА на Facebook, Лагута подякував Президенту Володимиру Зеленському за посаду.

«Коли Володимир Зеленський став президентом, він сказав: "Ми починаємо «Велике будівництво» країни. Основною метою є повернення людей до країни." І в нашій області вже реалізовано багато проєктів завдяки голові обласної державної адміністрації Сергію Козирю. Я дуже вдячний йому за це. Він показав нам всім, як треба працювати та реалізовувати програми урядові президентські в нашому регіоні. Тому я закликав усіх виборців і прошу 31 жовтня на довиборах до Верховної Ради по 184 округу прийти і проголосувати за єдиного кандидата від партії "Слуга народу" Сергія В’ячеславовича Козиря. Він не підведе. Він на своєму рівні, я на своїй новій посаді будемо служити Херсонщині, любити Херсонщину і все для неї робити», — сказав Лагута.

Він також додав: «Я впевнений, що результат нам відомий. Народним депутатом буде Сергій В’ячеславович Козир».

Своєю чергою, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив, що під час спілкування з обома кандидатами не було протиріч, «було враження, що вони домовились один з одним і прийшли до нас». Він також привітав Козиря, зазначивши, що на виборах тепер передбачуваний результат.

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко на питання, чому обрано на посаду голови Херсонської ОДА Лагуту, сказав:

«Два прекрасних кандидата, але нагадаю, що тоді втрачаємо очільника області. Якщо є два прекрасних кандидата, за нашим твердженням ми рахували, що нам потрібен гарний очільник області, який з регіону, який розуміється в регіоні і якого можна призначити. І це не секрет, ми давно дивились на пана Лагуту. Саме тому пан Лагута – очільник області, пан Козир — єдиний кандидат від Херсонщини на цьому окрузі. Вибори пройдуть стабільно і область отримає стабільність у тому, що є очільник області відразу без ніяких виконуючих обов’язків. Хто до кого викликав, чи не викликав, це вже не має сенсу.  Головне, що область не втратила очільника».

Він також прокоментував, що в партії, яку представляє Лагута, нема інтересу йти по всій країні до парламенту, а в партії «Слуга народу» є. Про Сергія Козиря він також говорив, як про переможця виборчої кампанії на окрузі:

 «Ми будемо мати гарного депутата, представника Херсонщини і будемо гарного очільника області мати».

Крім того, про балотування Козиря та оцінку його роботи на посаду голови Херсонської ОДА зазначено на сайті Президента у новині про представлення Лагути. 

Відповідно до частини 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація — це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію — суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України, а згідно з частиною 8 статті 68 цього ж Закону кандидат у депутати в одномандатному окрузі фінансує із коштів свого виборчого фонду заходи і матеріали передвиборної агітації та розміщення політичної реклами на власну підтримку.

Відповідно до п. 2, 3 ч. 1 ст. 74 Закону участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим і службовим особам органів органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати. Поряд з цим, частиною 4 статті 74 цього ж закону забороняється проведення агітаційних заходів під час проведення заходів, організованих органами влади та місцевого самоврядування.

В разі здійснення передвиборної агітації у робочий час або ж у разі підтвердження інформації, що організатором або співорганізатором заходу є обласна державна адміністрація або будь-який інший орган державної влади, орган місцевого самоврядування, у діях Лагути можуть бути ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-10 КУПАП.

Крім того, для забезпечення демократичних стандартів проведення виборів посадовим особам необхідно чітко розмежовувати офіційну та передвиборчу активність. Інакше це загрожує зловживанням адміністративним ресурсом та створює неконкурентні переваги особі, яка поєднує статус посадовця та кандидата, а Лагута наразі залишається кандидатом у народні депутати. 

Також недемократичною практикою, яка є досить небезпечною з точки зору зловживання адміністративним ресурсом, може вважатися висловлення публічної підтримки кандидату з боку представників органів виконавчої влади. Інакше це створює неконкурентні переваги одному з кандидатів.

«Слід зазначити, що в законодавстві необхідно більш чітко розмежувати діяльність виборних посадових осіб та голів державних адміністрацій, на яких формально не поширюється принцип політичної нейтральності в межах реалізації їх посадових повноважень з їх діяльністю на підтримку політичних партій чи окремих кандидатів», — зазначила старша радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.