Центральна виборча комісія надала Громадянській мережі ОПОРА дозвіл мати спостерігачів на проміжних виборах народних депутатів, які відбудуться 31 жовтня 2021 року в одномандатних округах №184 та №197.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання 3 вересня.

Крім того, ЦВК надала дозвіл мати спостерігачів ще 7 громадським організаціям.

Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА. Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України», який є чинним для проміжних виборів народних депутатів, виборчий процес розпочався 1 вересня.

ОПОРА почала моніторити довиборчий етап у округах №184 та №197 у червні 2021 року.  Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень на всіх етапах виборчого процесу. До спостереження під час виборчого процесу та  у день голосування долучаться 229 спостерігачів.

Громадянська мережа ОПОРА оголошує набір громадських спостерігачів для незалежного спостереження на виборчих дільницях у день голосування проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 184 та № 197, які відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Подати свою заявку можна за посиланнями:

Прийом заявок триватиме орієнтовно до 18:00 22 жовтня 2021 року.