Уряд ухвалив рішення про обмеження перетину державного кордону депутатами та чиновниками під час воєнного стану.

Цьому рішенню Кабміну передували резонансні повідомлення про перебування деяких народних депутатів за кордоном із сумнівною метою. Питання перетину державного кордону урядовцями, народними депутатами та іншими представниками влади навіть стало предметом обговорення РНБО. У результаті Президент увів у дію рішення РНБО від 23 січня 2023 року "Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану". А 27 січня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №69 “Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України”, яка набуде чинності після її офіційного опублікування.

Які саме обмеження запроваджуються?

Багато людей, які раніше могли вільно перетинати кордон, зможуть виїжджати за межі України винятково на підставі рішень про службові відрядження.

На який період запроваджуються ці обмеження?

На час дії воєнного стану.

Кого стосуються ці обмеження?

Кабінет Міністрів України:

  • члени, перші заступники та заступники міністрів, 
  • керівники центральних органів виконавчої влади, їх перші заступники та заступники, 
  • державний секретар Кабінету Міністрів України, його перший заступник та заступники,  державні секретарі міністерств,

Верховна Рада України та органи парламентського контролю:

  • народні депутати України,
  • керівництво Апарату Верховної Ради України (керівник, його перший заступник та заступники), 
  • голова та члени Рахункової палати, 
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини та його представників, 

Офіс Президента України та інші допоміжні органи і служби при главі держави:

  • керівництво Офісу Президента України (керівник та його заступники), керівники інших допоміжних органів і служб, утворених Президентом України, та їх заступники, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим та його заступники,
  • секретар РНБО України, його перший заступник та заступники,
  • Інші органи державної влади та місцевого самоврядування
  • керівництво Служби безпеки (голова, його перший заступник та заступники), 
  • голова та члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, 
  • голова та члени ЦВК, 
  • голова та члени інших державних колегіальних органів, 
  • керівництво НБУ (голова, його перший заступник та заступники), 
  • керівництво місцевих держадміністрацій (голови, їх перші заступники та заступники), 
  • судді Конституційного Суду України, 
  • судді, 
  • прокурори, 
  • керівники інших державних органів та їх заступники,
  • депутати місцевих рад, 
  • керівники структурних підрозділів державних органів та органів місцевого самоврядування і працівники, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, 
  • керівники державних унітарних підприємств та їх заступники, 
  • голова та члени виконавчих органів господарських товариств, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать державі, 
  • голова та члени виконавчих органів господарських товариств, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100 відсотків, у тому числі дочірніх підприємств.

Чи є винятки з цього обмеження?

Так, є. 

Для відвідування чи супроводу дітей

Якщо ці особи є батьками-одинаками та їдуть за кордон, щоб відвідати свою дитину (дітей) віком до 18 років (включно), їх пропускатимуть за наявності підтверджувальних документів. Те саме стосується і супроводу дітей для виїзду за межі України.

Однак формулювання цього винятку має недоліки. Зокрема, термін “батько-одинак” чітко не визначений у сімейному законодавстві, тому виникає питання: чи поширюється він на матерів-одинаків, чи вживається в широкому контексті — як батьки-одинаки. Також невдалою є конструкція “дітей віком до 18 років (включно)”, тобто до майже 19 років — принаймні так можна трактувати слово “включно”. Однак, відповідно до ч. 6 Сімейного кодексу, статус дитини має особа до дня досягнення нею 18 років.

Для лікування

Якщо такі люди потребують лікування за кордоном, вони зможуть виїхати за наявності документів, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування. Виїзд таких осіб дозволено у супроводі одного з членів сім’ї першого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти, в тому числі усиновлені).

У разі смерті за кордоном одного із членів сім’ї

Якщо хтось із членів сім’ї першого або другого ступеня споріднення особи, яка згадується у переліку, помер за кордоном, Голова Державної прикордонної служби своїм рішенням може дозволити перетин державного кордону.

Які особливості постанова передбачає для пропуску військовослужбовців через державний кордон? 

Військовослужбовців пропускатимуть за кордон на підставі рішень про виконання завдань у сфері безпеки й оборони, прийнятих міністром оборони, керівником іншого військового формування, правоохоронного органу спеціального призначення чи розвідувального органу.

Наскільки впевнено можна стверджувати, що ця постанова і перелік чиновників та депутатів стосується і жінок або осіб, старше 60 років?

Ця постанова не розділяє чиновників за віком або за статтю та є загальною для всіх осіб зазначених категорій. Водночас виїзд осіб старше 60 років та не військовозобов'язаних жінок дозволений. 

Утім, щодо чиновників положення постанови уряду є спеціальними та мають застосовуватися пріоритетно. Таким чином, обмеження щодо перетину державного кордону встановлюється для всіх зазначених в постанові чиновників незалежно від віку та їх статевої належності. 

Водночас із реалізацією цього обмеження можуть виникати труднощі, адже для ефективного контролю прикордонники повинні мати доступ до інформації про всіх чиновників, згаданих у постанові, щоб мати змогу їх ідентифікувати.

Замість висновків

Потрібно наголосити, що практика підзаконного обмеження в реалізації прав людини не відповідає Конституції України, що неодноразово підтверджували рішення Конституційного Суду України. Подібна ситуація і з перетином державного кордону, в тому числі в умовах воєнного стану. І хоча така практика дозволяє уряду регулювати перетин державного кордону більш гнучко та, можливо, більш ефективно, за Конституцією України утвердження і забезпечення прав та свобод людини є головним обов'язком держави. Саме тому першочергове завдання законодавця — упорядкувати всі положення профільної урядової постанови у Законах “Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України” та “Про державний кордон України”.