Громадянська мережа ОПОРА розпочала черговий цикл одноденних тренінгів для поліцейських на тему «Правопорушення під час виборчих процесів: способи фіксації та форми відповідальності».

З 21 по 25 січня на базі Львівського навчального центру підготовки поліцейських проходитиме серія одноденних тренінгів на тему «Правопорушення під час виборчих процесів: способи фіксації та форми відповідальності». Завданням тренінгів є налагодження ефективної системи притягнення винних до відповідальності за порушення у сфері виборчого права та здійснення превентивних заходів із запобігання нових порушень. Навчання проводять тренери від Громадянської мережі ОПОРА  Ольга Коцюруба та Олег Ільницький.

«В попередні роки наші спостерігачі зафіксували найбільшу кількість порушень, що стосуються правил ведення передвиборної агітації. На жаль, далеко не в усіх випадках порушники були притягнуті до відповідальності. Для того, щоб ефективно протидіяти таким порушенням та сприяти притягненню винних до відповідальності, необхідна комплексна співпраця з правоохоронними органами»— зазначає тренерка проекту Ольга Коцюруба.

22.01.2019 Lviv trening dla politsii

За ці 5 днів понад 100 поліцейських Львівської області пройдуть навчання за програмою, що містить  приклади таких виборчих порушень, як підкуп виборців, порушення правил передвиборчої агітації, фальсифікація виборчої документації, використання адміністративного ресурсу. Учасники тренінгів навчаться розрізняти зони відповідальності у правопорушеннях профільного законодавства. А також, розглядаючи практичні кейси, зможуть підготуватися до можливого застосування маніпуляцій з боку суб’єктів виборчого процесу.

“Тренінг є дуже корисним для правильного кваліфікування порушень та розуміння “сходинок” того, як ми повинні діяти. А формат групової роботи сприяє кращому розумінню та запам’ятовуванню інформації ” —  ділиться враженнями учасниця тренінгу Мирослава  Теодорович.

Громадянська мережа ОПОРА проводить навчання для поліцейських за сприяння Консультаційної місії EUAM UKRAINE.

За коментарями звертайтесь:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)