У місті Каховка на Херсонщині поліція затримала чоловіка, який псував зовнішню рекламу кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко, розмальовуючи її чорною фарбою.

18 лютого у місті Каховка Херсонської області був затриманий чоловік, який розмальовував чорною фарбою білборд кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко. Його помітив поліцейський, який одразу викликав слідчо-оперативну групу.

Правопорушником виявився 67-річний каховчанин. Поліція вилучила у нього палицю, кінець якої був обмотаний ганчіркою, а також банку з фарбою чорного кольору.

«У відношенні чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Дрібне хуліганство» (тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб)», - повідомляє  відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як прокоментував ОПОРІ начальник Каховського відділу патрульної поліції Віктор Дзьоба, за словами затриманого, він зробив це за власними політичними переконаннями.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, зіпсований білборд поки ще не зняли.

Зазначені діяння щодо агітаційних матеріалів зареєстрованих кандидатів можуть мати ознаки складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.