17 лютого в Кременчуці водій «Ляшкобуса» – агітаційного автобуса кандидата в Президенти Олега Ляшка, звернувся до поліції з приводу пошкодження коліс автотранспорту. Представники Радикальної партії Олега Ляшка заявили, що колеса пошкодили невідомі особи. Поліція перевіряє, чи це було умисне пошкодження.

Подія сталась в ніч з 16 на 17 лютого на околиці Кременчука на автостоянці одного з готелів міста. Відносно цього представники Ляшка звернулись до поліції.

«Наш «Ляшкобус» знаходився на стоянці, коли вночі невідомі перелізли через огорожу та намагались пошкодити усі колеса за допомогою ножа. Одне колесо їм вдалося пробити, після чого вони втекли. В нас є відео, де видно як невідомі особи підходять до автобуса, хоча самого моменту проколу не вдалось зафіксувати. Зважаючи на те, що там знаходились й інші транспортні засоби, але пошкоджено було лише автобус з символікою Олега Ляшка, відповідь про цілі даного хуліганського вчинку є достатньо очевидні», – розповів ОПОРІ заступник обласного виборчого штабу Олега Ляшка Віталій Мірошніченко.

Фото: сторінка Віталія Мірошніченка

В поліції ОПОРІ підтвердили факт документування даної події.

«Представниками поліції було зареєстровано звернення відносно даної події. Проте наразі досить важко стверджувати, чи дійсно там було умисне пошкодження. Відео з камер спостереження вилучене, триває розслідування, в ході якого й буде з’ясовано чи це було умисне пошкодження, чи водій пошкодив колеса під час руху», – розповіла речниця Кременчуцького відділу поліції Анна Васенко.

ОПОРА нагадує, що, відповідно до частини 2 статті 157 Кримінального кодексу України перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)