Проти кандидатів у депутати Михайла Пухтаєвича, Віталія Журавського ВО №66 (Малин) та Борислава Розенблата ВО №62 (Житомир) поширюють листівка та публікації в газеті з чорним піаром.

«Чи повірять житомирські виборці людині, яка не погребувала обманути навіть власну єврейську громаду?» – під таким заголовком на першій сторінці тижневика «Субота» вийшов матеріал в якому автор звинувачує кандидата в депутати –  Борислава Розенблата в брехні та неповазі до єврейської громади.   

У публікації йдеться про те, що Розенблат на початку 2013 року пообіцяв побудувати у Житомирі нову синагогу в якій євреї відсвяткують наступний Новий рік, але так і не виконав свою обіцянку. Натомість, компанія «Фаворит», засновником якої є Борислав Розенблат,  здала в експлуатацію два 5-поверхові будинки на 112 квартир та почала будувати дев’ятиповерхівку.

Publikatsia v hazeti

Зі слів Юлії Чепюк, прес-секретаря Брислава Розенблата: «Одразу після старту виборчої кампанії власники видання «Субота» настійливо пропонували з ними зустрітись. Під час зустрічі була озвучена вимога заплатити їм 50 тис доларів готівкою, інакше їх видання буде публікувати про нас чорний піар і вони запорють нам вибори. По формі та по змісту це був шантаж.

В свою чергу житомирська єврейська громада висловила обурення та невдоволення і підготувала звернення з приводу публікації в газеті «Субота» в якому порадили автору прийти до громади та дізнатися причини затримки в будівництві синагоги і закликала автора: «…надалі писати правду, як кажуть в Одесі: не смешите мои тапочки».

Борислав Розенблатє кандидатом у народні депутати по ВО №62 (м. Житомир) від партії «Блок Петра Порошенка».

Листівки про Михайла Пухтаєвича створена у форматі звернення кандидата до жителів міста Малина: «Ти бидло. Тупе і безмовне. Так, саме так я вважаю. Я тебе оцінюю в кульок гречки, пачку чаю, банку згущеного молока і кульок цукерок. За це ти повинен віддати за мене свій голос, завдяки чому я на пять років буду народним депутатом».

Lystivka proty Pukhtaievycha

Сам кандидат до таких листівок ставиться нейтрально: «На мою думку, виборці мудрі і розуміють де добро, де зло. Я точно знаю, що ті хто відстоював світле майбутнє держави під час революції Гідності не опустяться до такого рівня. Це старі технології політиків, які із всіх сил намагаються втриматись на плаву».

Михайло Пухтаєвич балотується на вибори по ВО №66 від партії «Блок Петра Порошенка».

«Чорнуху» поширюють і проти кандидата в нардепи Віталія Журавського, який балотується як самовисуванець по тому ж ВО №66. На листівці зображений Журавський в смітнику. Автори звинувачують кандидата у тому що він: радник Януковича;  оплачує тітушок та терористів; фальсифікує вибори.

Lystivka proty Zhuravskoho

Віталій Журавський прокоментував ситуацію у соціальній мережі: «Я підозрюю, що це може робити Литвин та Пухтаєвич, я на сьогодні найбільш рейтинговий кандидат, й їм нічого не лишається окрім того як писати відверту брехню».

Нагадаємо що Віталій Журавський є діючим народним депутатом. З 12.12.2012 р. був у фракції Партії Регіонів  у Верховній Раді України, а 27.02.2014 р. вийшов із фракції та приєднався до групи «Економічний розвиток».

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.