13 квітня на позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати проголосували доопрацьований проєкт змін до Державного бюджету, якими було підтримано рішення скоротити дохідну частину частину бюджету та  збільшити видатки Державного бюджету.

За відповідне рішення проголосували 249 депутатів. 

Зокрема, дохідна частина бюджету зменшена на 130 мільярдів гривень з  1 трильйону 095 мільярдів 580 мільйонів 446 тисяч гривень до 975 мільярдів 833 мільйонів 650 тисяч гривень. 

Видаткова частина Державного бюджету зросла з 1 трильйону 52 мільярдів 678 мільйонів 829 тисяч гривень до 1 трильйону 135 мільярдів 78 мільйонів 984 тисяч гривень.  

За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, ухвалення таких змін необхідне для ефективної боротьби з коронавірусом в Україні. Зокрема, за словами очільника Уряду, бюджетом пропонується збільшити видатки Міністерства охорони здоров'я на 16,4 мільярди гривень. Також збільшено фінансування пенсійного фонду на 29,7 мільярдів, соціальний фонд - 19,5 мільярдів. Це необхідно для того, щоб в травні провести індексацію пенсій, а також виплатити пенсіонерам, які отримують менше 5 тисяч гривень, допомогу у розмірі 1 тисячі гривень. 

Видатки Міністерства соціальної політики політики пропонується збільшити на 19,5 мільярдів гривень. 

Також змінами до Державного бюджету передбачається створення фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, на який закладено 64,7 мільярди гривень (в тому числі, виплати та закупівля обладнання). 

Представники опозиційних партій критикували цей законопроект через те, що цим документом суттєво зменшується фінансування культури та освіти.