13 вересня у Верховній Раді відбувся розгляд питання розпуску Центральної виборчої комісії. Це рішення підтримав 341 депутат.

13 вересня об 11:10 Верховна Рада розпочала розгляд питання розпуску ЦВК. Подання президента Володимира Зеленського про розпуск Центральної виборчої комісії у парламенті оголосив представник президента у ВР Руслан Стефанчук. Після нього позицію Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування представила заступниця Голови Комітету Аліна Загоруйко. Нагадаємо, Комітет рекомендував парламенту підтримати подання президента Володимира Зеленського про розпуск Центральної виборчої комісії.

Розпочалися виступи представників фракцій. Олександр Корнієнко, "Слуга народу", закликав підтримати рішення профільного комітету. Артур Герасімов, "Європейська Солідарність", закликав не підтримувати це рішення, бо, за його словами, воно є політичним. Він зазначив, що саме 7-річний термін каденції Комісії, який не співпадає з терміном повноважень президента та парламенту, покликаний зробити ЦВК рівновіддаленою від будь-якої чинної влади. Також він зазначив, що варто було б запросити хоча б членів ЦВК для виступів. Нестор Шуфрич, "Опозиційна платформа - За життя", закликав підтримати розпуск ЦВК. Він також нагадав, що їхня політична структура вже закликала раніше розпустити Комісію. Сергій Рахманін, "Голос", зазначив, що 7-річний термін роботи Комісії передбачений для об'єктивної роботи Комісії за будь-якої влади. Також сказав, що варто було б запросити членів ЦВК. Альона Шкрум, ВО "Батьківщина", зазначила, що довіра суспільства до ЦВК зараз низька. А також нагадала, що країна потребує нового закону про Центральну виборчу комісію.

По завершенні виступів народні депутати приступили до голосування. Результати голосування: 341 – за, 41 – проти, 2 – утримались, 19 – не голосували. Рішення прийняте. Голосування "за"  по фракціях та групах виглядає так: "Слуга народу" – 244, "Опозиційна платформа – За життя" – 33, "Європейська Солідарність" – 0, "Батьківщина" – 20, група "За майбутнє" – 15, "Голос" – 0, позафракційні – 29. Проти проголосували лише "Європейська Солідарність" – 21 та "Голос" – 20. Також по одному депутату "Слуги народу" та групи "За майбутнє" утримались. Не голосували: "Слуга народу" – 2, "Опозиційна платформа – За життя" – 7, "Європейська Солідарність" – 4, група "За майбутнє" – 2, позафракційні – 4.

Далі парламент почав розгляд питання про внесення змін до Регламенту ВР. Першим щодо законопроекту виступав Руслан Князевич, "Європейська Солідарність", який почав виступ з пропозиції подякувати членам ЦВК за їхню роботу оплесками, а потім вже почав говорити по суті проекту.

Нагадаємо, у середу, 11 вересня, зранку відбулось засідання підкомітету з питань виборів Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, де члени підкомітету рекомендували Комітету розглянути та підтримати питання розпуску ЦВК на своєму засіданні. В обід відбулось засідання Комітету, де було прийняте рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути та підтримати подання президента Володимира Зеленського про розпуск Центральної виборчої комісії в сесійній залі. За це рішення проголосували 15 членів Комітету, 7 утримались, 1 проголосував проти.