У вівторок ввечері, 29 вересня, невідомі напали на спостерігача ОПОРИ в Одесі, коли дівчина намагалася зафіксувати можливі порушення виборчого законодавства.

Спостерігач з метою моніторингу прибула на агітаційний захід, який мав відбутися за адресою вулиця Ак. Глушка, 13, о 19:30.

Про майбутню акцію на підтримку кандидата в депутати Одеської міськради Валерії Прущак від Української морської партії Сергія Ківалова Одеській обласній організації Комітету виборців України повідомили місцеві жителі за номером гарячої телефонної лінії (716-40-18).

29 09 ogolosh

Як повідомили місцеві жителі, В. Прущак встановила в одному з під'їздів вказаного будинку вхідні металеві двері з замком, а на вечір була запланована урочиста роздача ключів власникам квартир кандидатом у депутати особисто.

29 09 key

Черга місцевих жителів за ключами, на задньому плані - кандидат 

Під час заходу невідомі спробували вирвати телефон, на який спостерігач фіксувала все, що відбувалося. Також погорожували розправою. Дівчина не постраждала, однак сильно злякалася.

Водночас кандидат у депутати заявляла, що спостерігач не має права знімати акцію.

kandydatka MBC

На фото кандидат Валерія Прущак спілкується з представником правоохоронних органів.

 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.