У Біловодському районі (ОВО №114 ) кандидат у народні  депутати України Валерій Мошенський організував соціальний громадський транспорт, який безкоштовно перевозить пасажирів.. Було запущено рух автобусів з районного центра до селищ Біловодського району.

Народний депутат України Валерій Мошенський (самовисуванець 2012 р.), який балотується до ВР у ОВО №114 запустив безкоштовні автобуси з смт. Біловодськ за різними маршрутами у населені пункти Біловодського району, а також і в самому Біловодську. Даний громадський транспорт вважається соціальним і в ньому діє безкоштовний проїзд. На автобусах використовується зовнішня реклама у форматі великої  наліпки на кузові автобуса з надписом «Фонд Мошенського. Соціальний Автобус».

soc bus luhansk

Крім того рекламу про соціальний транспорт поширено у друкованому виданні «Інформує Валерій Захарович Мошенський». Так на останній сторінці газети Валерія Мошенського написано розклад  руху соціальних автобусів і фото двох автобусів з зовнішньою рекламою кандидата.

soc bus luhansk 3

soc bus luhansk 4

soc bus luhansk 5

Також про рух соціального автобусу від кандидата підтверджують жителі смт. Біловодськ і агітатори від кандидата Валерія Мошенського після спілкування зі спостерігачем ОПОРИ (аудиозаписи: Общение с жителями насчет социального автобуса Мошенского1,2,3,4,5; Общение с жителями насчет социального автобуса Мошенского с агитаторами Мошенского).

ОПОРА наголошує на тому, що послуги з перевезення від фонду кандидата у народні депутати України Валерія Мошенського у форматі безкоштовного проїзду на автобусах можуть розцінюватися як непрямий підкуп та порушення ЗУ «Про вибори народних депутатів України». Згідно статті 74 частини 14 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Детальніше:
Володимир Смоляков, прес-секретар  громадського спостереження в Луганській обл. за виборами до Верховної Ради України 2014
тел.: +380502752808 
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.