Рівненські військові отримали 300 комплектів нової форми від представників ВО «Свобода». Свободівці вручили військовим форму у Рівному, на задньому дворі Рівненського обласного військомату.

Згідно інформації, яку розповсюдила прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода», 19 травня Рівненщину мав відвідати кандидат у президенти Олег Тягнибок.

Пізніше стало відомо, що Тягнибок зустрінеться із військовим на території Рівненського обласного військового комісаріату, (м.Рівне, вул. Грабник, 4) для надання допомоги загону територіальної оборони Рівненщини.

Проте ні на полігон, ні до військомату Олег Тягнибок не приїхав, а ось його представники його політичної сили приїхали й подарували бійцям підрозділу територіальної оборони нову форму.

Зокрема на зустрічі були присутні народний депутат від ВО «Свобода» Олег Осуховський, довірена особа кандидата Тягнибока Іван Солодуха, а також місцеві свободівці.

Як зазначено у п. 6 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента України» «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців».

На думку ОПОРИ, організація такої допомоги мають ознаки підкупу виборців.

Стаття 21210 Адміністративного кодексу говорить, що «здійснення передвиборної агітації особою, участь якої у передвиборній агітації заборонена законом, проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, крім випадків, передбачених статтями 2129, 21213 та 21214 цього Кодексу, а так само агітація в день проведення референдуму - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

IMG 20140519 140505

IMG 20140519 140614

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.