Увечері, 18 жовтня, у нічному клубі м. Черкаси «Міленіуми» відбулася неформальна зустріч молоді з кандидатом-самовисуванцем в народні депутати у 195 округу, членом Партії регіонів, Володимиром Зубиком. Варто нагадати, що це основний кандидат від провладної партії, адже єдиний раніше офіційно представлений політичний гравець від Партії регіонів Олексій Головко відмовився балотуватися і був знятий з виборів

Вхід до клубу «Міленіум» при наявності флаєра був безкоштовний, зал був не переповнений, проте глядачів зібралося чимало. На стінах висіли агітаційні  банери Володимира Зубика. Спостерігав за спокоєм у клубі вже знайомий нам чоловік, який організовував участь школярів у ролі агітаторів Партії регіонів під час урочистостей до днів Золотоноші та Канева. На столах молодь уже чекали сік та фруктова нарізка.

Черкаси

Черкаси

Черкаси

Усю неформальну зустріч вела молода дівчина-ведуча. На початку заходу Володимир Зубик презентував себе і свою діяльність, допомогли йому в цьому директор  спорткомплексу Науково-виробничого комплексу «Фотоприлад» і чемпіон світу та чемпіон України з бойового самбо В’ячеслав Василенко. Зокрема, вони дякували кандидату в депутати за допомогу у ремонті комплексу, який дозволив, за їх словами, надавати повний спектр спортивних послуг.

Після цього глядачам пропонувалося задати запитання Володимиру Зубику. Звучали різні запитання: і про перший зароблений капітал, і про його перший поцілунок, і про 150 грн, які від його імені роздають виборцям у селах і районних центрах 195 округу (про що ми писали раніше). Опісля молоді люди, які сформулювали найкращі запитання, а це були майже всі, отримали подарунки.

Далі кожен відпочивальник міг узяти участь у конкурсах. Потрібно було намалювати п’ять речей, які необхідні молоді для щасливого життя, віджатися від підлоги найбільшу кількість разів, дати відповідь на запитання із життя Володимира Зубика та ін. Молодь активно долучалася до процесу, адже призи були доволі достойні, як-от: 5 000 грн, сенсорний телефон, сертифікати на косметику фірми «Ів Роше» та отримання абонементу на відвідування басейну терміном на 1 місяць, MP3-плеєр та ін.

Черкаси

Після цього ведуча повідомила, що подарунком для всіх стане відома резидент Kiss FM Ira Champion, яка й створювала музичний настрій для танців молоді.

ОПОРА нагадує, що ч.13 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборча агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.»

Черкаси

Черкаси

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.