Студентів з північних районів Рівненської області зігнали до актової зали Національного університету водного господарства для того, щоб переконати їх голосувати за кандидата від Партії регіонів.

8 жовтня у актовій залі Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП) відбулася зустріч керівництва навчального закладу із студентами північних районів Рівненської області. Педагоги зібрали студентів щоб переконати їх голосувати за кандидата в народні депутати по 156 виборчому округу, виконуючого обов’язки ректора університету Миколу Сороку.

Головним модератором заходу була виконуючий обов’язки першого проректора університету, депутат Рівненської обласної ради Світлана Левицька, яка також балотується до парламенту по списку Партії регіонів. Педагог наголосила на необхідності представлення ректорів у парламенті, оскільки ці люди знають потреби вищих навчальних закладів та лобіюватимуть їх інтереси на найвищу мі рівні. Варто зазначити, що до призначення на посаду ректора НУВГП напередодні старту виборчих перегонів у червні 2012 року Микола Сорока не мав викладацького та наукового досвіду.

Наприкінці свого виступу Світлана Левицька зазначила, що Микола Сорока готовий приймати студентів, що проживають у північних районах, де балотується екс-губернатор, щопонеділка з 15 до 17 години. Проректор також запропонувала студентам порадитися з батьками щодо того, які проблеми округу необхідно вирішити за допомогою зв’язків пана Сороки.

Після власного виступу Світлана Левицька по черзі надала слово іншим проректорам університету. Перед студентами виступив проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Святослав Кравець, проректор з науково-педагогічної, виховної роботи та соціального захисту Володимир Гавриш та проректор з науково-педагогічної роботи та адміністративно-господарського забезпечення Петро Мельниченко. Всі педагоги розповіли свою історію знайомства з Миколою Сорокою та охарактеризували його як ефективного керівника. Проректори по черзі нагадали студентам, що пан Сорока вісім років успішно керував Рівненською облдержадміністрацією та закликали підтримати його кандидатуру на парламентських виборах 2012 року.

У розмові з спостерігачами ОПОРИ, присутні на заході студенти розповіли, що прийшли на зустріч за вказівкою старост груп, яким деканат доручив зібрати в актовій залі студентів, що проживають у північних районах області. Зустріч із студентами - не перший приклад використання командою екс-губернатора адміністративних засобів впливу на виборців. 21 серпня спостерігачі ОПОРИ застали виконуючого обов’язки ректора у приміщенні Дубровицької районної споживчої спілки, де освітянин, на прохання голови облдержадміністрації, агітував селищних голів району за Партію регіонів. Крім цього Микола Сорока активно залучає до своєї передвиборчої кампанії творчі колективи університету, які, використовуючи звукове обладнання навчального закладу, виступають на зустрічах кандидата із виборцями 156 округу. Що ж до агітації студентів, яка відбулася восьмого жовтня, дії проректорів є грубим порушенням виборчого законодавства. Зокрема, пункт 21 статті 74 закону «Про вибори народних депутатів України» забороняє кандидатам використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу…