18 серпня ЦВК припинила реєстрацію  кандидатів у народні депутати України. Місто Київ відзначилося трьома парами кандидатів-двійників. У трьох із тринадцяти округів столиці балотуються кандидати у народні депутати із однаковими або співзвучними прізвищами.

У 220 виборчому окрузі (Подільський район) зареєстровані кандидати Миронов Валерій Анатолійович та Міронов Валерій Євгенійович. Обидва безпартійні, самовисуванці. Валерій Міронов відомий тим, що був депутатом Подільської районної ради, Київської міської ради та заступником голови КМДА. У передвиборній програмі наголошує на своєму зв’язку із Подільським районом та акцентує на вирішенні проблем міста Києва загалом та виборців свого округу зокрема.

Валерій Миронов у своїй програмі використовує більш стандартні політичні гасла про припинення корупції, відповідальність влади та апелює до загальнодержавних соціальних проблем. У декларації про доходи помилився, вказавши своєю посадою «народний депутат України». Однак на сайті Верховної Ради України інформація про народного депутата з таким іменем відсутня. Кандидатуру Валерія Миронова у ЦВК зареєстрували на 3 дні пізніше, ніж його конкурента.

У 211 окрузі (Голосіївський район) на вибори йдуть два Терьохіни – Сергій Анатолійович (зареєстрований 8 серпня) та Андрій Юрійович (зареєстрований 14 серпня). Першого висунуло Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», другий – самовисуванець. Сергій Терьохін є народним депутатом України, зареєстрований і проживає у місті Києві, а його однофамілець Андрій – безпартійний приватний підприємець з селища Лисянка Черкаської області. Незважаючи на те, що останній не проживає в місті Києві, у своїй програмі демонструє обізнаність із проблемами свого округу, наголошує на першочергових завданнях в Голосіївському районі столиці.

У 222 окрузі (Солом’янський район) змагаються Дмитро та Віктор Андрієвські. Обидва проживають у місті Києві. Дмитро Андрієвський є депутатом Київради та бізнесменом, а Віктор Андрієвський працює кухарем у кафе «Арабіка». Першого зареєстрували 8 серпня, а другого через тиждень – 15 серпня. В програмах обох кандидатів переважають гасла соціального спрямування.

За коментарями звертайтеся:
Світозар Захарія,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)3656556
 
Галина Будівська,
прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)7468908