Громадянська мережа ОПОРА за допомогою локального сервісу rada4you проаналізувала результати голосувань депутатів Харківської міської ради за рік та з’ясувала, хто з них частіше голосував «за» чи «проти».

Депутатка Ганна Головчанська та депутат Юрій Медведєв (фракція «За Харків, за Відродження»)  більше за всіх голосували «за» у 2018 році: 499 разів з 508 голосувань. Загалом 47 депутатів та депутаток голосували «за» більше, ніж 400 разів, що складає близько 80% голосувань. Більшість з них, 43 депутати, — представники фракції «За Харків, за Відродження» та по два представники від «Нашого краю», Віктор Ларченко та Ігор Овечкін, та «Солідарності» — Ігор Романенко та Ірина Цветкова.

 

Депутатка Олена Горошко та депутат Захар Мазняк (фракція «Об’єднання «Самопоміч») найбільше голосували «проти» — 32  та  29 голосувань відповідно. Ще 13 депутатів Харківської міської ради більше десяти разів голосували «проти» протягом року. Більшість, 12 осіб, — представники фракції «Об’єднання «Самопоміч» та представниця фракції «За Харків, за Відродження» Валентина Гура, яка голосувала «проти» 10 разів. 

 

У більше 100 голосувань протягом року “утримувались” 10 депутатів та депутаток. Лідерами серед таких є депутат Ігор Черняк (фракція «Об’єднання «Самопоміч») , який натискав кнопку «утримався» 176 разів та депутатка Марія Мезенцева — утрималася протягом 162 голосувань. 


Щоб перевірити, які з депутатів та депутаток найактивніше підтримують проекти рішень, а які найчастіше голосують «проти» можна використати  інструмент «Вони голосують для тебе». Для цього достатньо зайти на сайт kharkiv.rada4you.org та отримати дані голосувань. Коротку інструкцію можна знайти тут.

 

На даний момент шість міст мають локальні сервіси Rada4You:

Вінниця https://vinnytsia.rada4you.org

Луцьк https://lutsk.rada4you.org

Львів https://lviv.rada4you.org

Миколаїв https://mykolaiv.rada4you.org

Харків https://kharkiv.rada4you.org

та Дрогобич https://drohobych.rada4you.org