Команда rada4you дійшла до аналізу депутатів Харківської міської ради. 

Відразу забіжимо наперед та розповімо про деякі особливості з оприлюдненням інформації у цій міській раді. Справа у тому, що поіменні голосування оприлюднюються таким чином, що у документі не зазначається, хто з депутатів був відсутній на засіданнях і на перший погляд, відповідно до цього документу, може скластися враження, що депутати Харківської міської ради відвідують засідання 100 відсотково. Також, є проблемою, що навпроти цих депутатів просто ставиться дія “не голосував”, хоча це доволі різні речі, був відсутній і просто не натис на кнопку для голосування.

поіменні голосування оприлюднюються таким чином, що не зазначається, хто з депутатів був відсутній на засіданнях

Зазначимо, що сервіс https://kharkiv.rada4you.org працює, як калькулятор, що рахує дані, які були оприлюдненні міською радою, а саме поіменні голосування. Сервіс не досліджує особисті причини депутатів і чому вони вчинили так, чи інакше. Локальний сервіс rada4you реплікований та адаптований з подібного, що працює з австралійським парламентом. 

Команда rada4you зауважує, що ми опираємося тільки на дані і робота сервісу — це рахувати дані, а не додумувати причини. Пояснювати свої дії, або бездіяльність обов’язок депутата перед своїми виборцями. 

Команда rada4you проаналізувала роботу Харківської міської ради починаючи з початку 2018 року по кінець травня. Одже, за цей період у Харківській міській раді відбулося дві сесії — 21 лютого та 18 квітня.

На сесіях було по 71 голосуванню, загалом 142 голосування. 

ВІДСУТНІ

Разом на сесіях були відсутніми 18 депутатів, два з яких були відсутніми на обох сесіях і пропустили всі 142 голосування. Це депутати — Володимир Полозков з фракції “Солідарність” та Олександр Худенко з фракції “Наш край”. 

 харків відсутній

 

Найбільше “УТРИМАЮТЬСЯ” депутати з фракції “Самопоміч”. Майже в унісон 53 і 52 голосувань Захар Мазняк та Ігор Черняк відповідно. 

 

харків утримався

 

А от просто “НЕ ГОЛОСУЄ” Олександр Фельдман з фракції “Наш край”. З 142 голосувань він був відсутній на 71 голосуванні, на 59 голосуваннях просто не натискав жодної кнопки. Виходить, що з початку року Олександр Фельдман висловив свою думку тільки по 12 питаннях. Також варто зазначити, що на 19 сесії Харківської міської ради повноваження Олександра Фельдмана, як депутата міської ради, були припинені.  

 

 харків не голосував

 

Харківська міська рада настільки одноголосна, що “ЗА” максимально по 140 голосуванням проголосували 14 депутатів. І як не дивно, але всі вони з фракції “За Харків, за Відродження”. 

харків так 2 

 

Всього двоє депутатів з фракції “Самопоміч” наважилися сказати “НІ”, та й всього по 7 і 5 голосуваннях. Це Олена Горошко та Марія Мезенцева відповідно.

 харків проти

 

документ “поіменне голосування” наявний лише російською мовою

 

Отож, команада rada4you у своїх дослідженнях діяльності Харківської міської ради стикнулася з унікальною структурою документів поіменних голосувань, де не тільки не можна знайти, хто ж з депутатів був відсутній на сесії. Також, варто зазначити, що у Харківській міській раді документ “поіменне голосування” наявний лише російською мовою. Команада rada4you звернулася до міської ради щодо пояснень, однак отримала досить загадкову відповідь: https://dostup.pravda.com.ua/request/33958/response/74555/attach/3/Image.tif

 

Як зробити такий досить примітивний аналіз ми розповідаємо у наших блогах:

https://www.oporaua.org/104-analicity/45367-yak-otrymaty-vsi-holosuvannia-miskoi-rady-za-5-khvylyn

Нагадуємо, що локальні сервіси Rada4You мають уже шість міст: