15 листопада в семи містах (Луцьк, Одеса, Суми, Херсон, Кам'янець-Подільський, Краматорськ, Українка) відбудеться повторне голосування (так званий «другий тур») на виборах міського голови. Громадянська мережа ОПОРА організовує онлайн-марафон та інформуватиме про перебіг дня виборів під час прямих включень, які транслюватимуться на Facebook-сторінці на YouTube-каналі організації. 

Експерти організації та обласні координатори громадського спостереження розповідатимуть про те, як відбувається голосування, чи створені належні умови для його безпечного проведення в умовах поширення хвороби COVID-19 та які порушення фіксують спостерігачі ОПОРИ. Також даватимуть поточну оцінку роботи комісії і повідомлятимуть про явку виборців.

У неділю, 15 листопада, включення заплановані  на 12:00, 18:00 та 21:00

О 12:00 на зв'язок вийдуть спостерігачі з Сум та Кам’янець-Подільського (Хмельницька область), о 18:00 – з Одеси та Луцька, о 21:00 – з Херсона та Краматорська (Донецька область).

Нагадаємо, міські територіальні виборчі комісії прийняли  рішення про проведення повторного голосування на 15 листопада у 6 містах з кількістю виборців 75 тис. і більше (Кам'янець-Подільський, Краматорськ, Луцьк, Одеса, Суми, Херсон). Цього ж дня повторне голосування відбудеться в місті Українка Київської області, де немає 75 тис. виборців, але в якому два кандидати у міські голови отримали однакову кількість голосів.  За інформацією Центральної виборчої комісії,  повторне голосування відбудеться на 932 виборчих дільницях. У ньому зможуть взяти участь орієнтовно понад 1 582 600 виборців.

До спостереження ОПОРИ за днем голосування 15 листопада залучені 179 громадських спостерігачів, які інформуватимуть про ситуацію на дільницях та територіальних виборчих комісіях, попереджуватимуть порушення та зловживання під час підрахунку голосів. 

Нагадаємо, що ОПОРА розробила мобільний додаток для Android «Вибори 2020», який  може працювати без інтернету.  Окрім Виборчого кодексу, додаток пропонує оновлений верифікатор протоколу дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців, який самостійно здійснює перевірку та вказує та на наявність логічних помилок. Спеціально до «другого туру» виборів з’явились протоколи для дільниць, де відбудеться повторне голосування – потрібно лише обрати громаду і додаток сам згенерує точну копію протоколу з іменами кандидатів, як у виборчому бюлетені.

За коментарями звертайтеся: 

[email protected] 

044 591 44 44

Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)