Глобальна система безпеки, яка панувала в Європі після Другої світової війни і була зруйнована військовою агресією Росії проти України, стикається з новими глобальними викликами. Міжнародне засудження воєнних злочинів та невідворотність покарання за них є одним із критичних елементів, на яких потрібно буде перебудовувати структуру світової безпеки. Громадянська мережа ОПОРА запрошує учасників конференції обговорити формат Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Дата: 5 жовтня, 14:00. 

Місце: Saski Hall, Sofitel,  Królewska St. 11, 00-065, Warsaw (у межах Варшавської конференції людського виміру)

Спікери:

  • Антон Кориневич, Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України;
  • проф. Мілена Стеріо, виконавча директорка Public International Law & Policy Group (PILPG);
  • проф. Аґнешка Бєньчик-Міссала, Факультет політології та міжнародних досліджень Варшавського університету;
  • представники Громадянської мережа ОПОРА.

Цю подію організовують Громадянська мережа ОПОРА та Міжнародний центр української перемоги. Організатори забезпечують легкі закуски.

P.S. У вересні 2022 року Громадянська мережа ОПОРА відкрила у Варшаві Центр сприяння документуванню воєнних злочинів. Ми обрали саме це місто, тому що тут знайшли притулок від війни багато українців. Свідки та жертви російських воєнних злочинів можуть прийти до Центру, де кваліфіковані юристи та психологи допоможуть їм розповісти про побачене та пережите і оформити ці спогади як свідчення для міжнародних судів та трибуналів. Детальніше про Центр читайте на сайті: https://warcrimescenter.org/en/ 

#WarsawHDC