Кандидат в народні депутати України Людмила Кирда cпонсорувала  закупівлю книг для Маневицької центральної районної бібліотеки.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА  зафіксував, коли Людмила Кирда вручала конверт з грошима директору Маневицької центральної районної бібліотеки Халик Галині Павлівні.

29  вересня в приміщенні Маневицького районного будинку культури  відбулись урочистості з нагоди  всеукраїнського Дня бібліотек та ювілею Маневицької центральної районної бібліотеки.

Екс-голова Маневицької районної державної адміністрації,депутат Волинської обласної ради Людмила Кирда є кандидатом  в народні депутати по одномандатному виборчому округу №23 (смт. Маневичі) від політичної партії ВО «Батьківщина». 

В районному будинку культури вона займалась агітацією та критикувала нардепа з Волині Ігоря Єремеєва. При врученні конверту з грошима зазначила, що це невелика сума.

 «Хочу внести свій невеличкий внесок, щоб діючий директор Галина Павлівна на свій розсуд докупила ту книжкову добірку, яка необхідна бібліотеці», - сказала Людмила Кирда на сцені.

«Я прийняла рішення, це не особисто моє рішення йти в народні депутати України…Для мене непринципово здобути мандат народного депутата.  Для мене принципово, щоб не пройшли ті народні депутати, які працювали в тій Верховній раді до цього, які спровокували Майдан”, - заявила Людмила Кирда.

 “Я розраховую і прошу вашої підтримки в цій нелегкій боротьбі. Тому, що я добре розумію, що діючий народний депутат  Ігор Миронович Єремеєв маючи такий грошовий запас, сьогодні буде cкрізь роздавати, скрізь купляти….Я просто до вас звертаюся, не продавайте свій голос, не продавайте Україну», - додала вона.

Згідно ч. 14 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»,  проведення агітації у поєднанні з наданням виборцям чи установам певних матеріальних цінностей, незалежно від їх вартості, вважається непрямим підкупом та заборонено.

 

Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
 
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережазалучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.