На виборчій дільниці №681187 у селі Нова Гута Чемеровецького району проголосував лише 1 виборець з 96.

Як повідомила голова дільничної виборчої комісії Валентина Гаєнко, члени ДВК також не брали участь у голосуванні.

Під час підрахунку встановлено, що єдиний бюлетень зіпсований.

Мешканці села Нова Гута в такий спосіб бойкотували вибори, висловлюючи невдоволення приєднанням до Чемеровецької ОТГ (від села до Чемеровець відстань 27 км), в той час як до смт Смотрич (сусіднього Дунаєвецького р-ну) всього 1-2 кілометри.

Відзначимо, що згідно з пунктом 3 частини 1 статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», територія об’єднаної територіальної громади має бути нерозривною, межі об’єднаної територіальної громади визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об’єдналися.

Додамо також, що ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.