19 травня відбулася чергова інформаційна зустріч представників Громадянської мережі ОПОРА з херсонськими студентами. Цього разу про енергоефективність активісти розповідали майбутнім кухарям «Херсонського вищого професійно комерційного училища».

Студенти дізнались про те, як економити світло, газ і воду на робочому місці та вдома, щоб це було зручно та економічно вигідно. Зокрема учасники зустрічі почули секрети правильного користування електроприладами, що особливо важливо, адже майже всі кафе та їдальні працюють на електроплитах.

«Я рідко цікавлюсь такими темами, завжди немає часу та особливого бажання. Але після сьогоднішньої зустрічі зрозумів, що, напевно, мені потрібно було хоч раз замислитись про економію. Доки я студент та мешкаю з батьками, вони оплачують комунальні послуги. Тому вже сьогодні стану контролювати свої дії. І почну з вимикання зайвих електроприладів та світла в кімнатах», – поділився враженнями студент Олександр.

20 05 17 01

«Це не перша зустріч з кухарями і, вочевидь, не остання. Адже саме у цій сфері використовується велика кількість енергоресурсів. Сьогодні ми зробили акцент на тому, які класи енергозберігаючої побутової техніки слід обирати задля більшої економії електроенергії», – додала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

На згадку присутні отримали брошури з порадами щодо економії, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.