У Херсонській області член ДВК агітувала за кандидата в депутати Чаплинської селищної ради під час виконання своїх обов’язків. На такі дії була складена скарга, у результаті розгляду якої, повноваження члена ДВК було припинено.

6 грудня один з кандидатів у депутати Чаплинської селищної ради зафіксував розповсюдження агітаційних матеріалів членом дільничної виборчої комісії за кандидата в депутати до Чаплинської селищної ради від ВО «Батьківщина». Заступник голови ДВК №650558 Фещук Любов Василівна (ВО «Батьківщина») під час розповсюдження запрошення для виборців на день голосування додатково роздавала агітаційні матеріали за кандидата в депутати Чаплинської об’єднаної громади Фещук Інну Валеріївну (ВО «Батьківщина»). Варто зазначити, що кандидат також є невісткою заступника голови. З цього приводу один з кандидатів у депутати подав скаргу до Чаплинської районної виборчої комісії.

Khersonshchyna skarga shodo rozdaci agitaciyu chlenom DVK

Khersonshchyna chlen DVK rozdavala agitaciyu

Зауважимо, що відповідно до п.5 ч.1 ст.60 Закону України «Про місцеві вибори», участь в агітації заборонена членам виборчих комісій протягом строку повноважень відповідних виборчих комісій.

Розглянувши скаргу, 8 грудня Чаплинська районна комісія на своєму засіданні припинила повноваження заступника голови ДВК №650558 Фещук Любов Василівни, керуючись нормами п.7 ч.4 ст.27 Закону України «Про місцеві вибори».

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Херсонській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Херсонщини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Максим Ієгулашвілі,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Херсонській області
тел. 066 624 40 77

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.