У двох комунальних закладах Херсонщини, медичному та дитячому, були розміщені агітаційні листівки.

Спостерігачі виявили агітаційні листівки в Чаплинському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги. Вони лежали на столі біля кабінету педіатра в коридорі другого поверху. Такі ж листівки були виявлені спостерігачами й у дитячому садочку «Струмочок». Вони лежали у роздягальні в групі. Проте, персонал закладу не помітив, хто саме залишив агітаційні матеріали.

Текст листівки був орієнтований на цільову аудиторію – батьків з дітьми: «Академія Ігор запрошує вас і ваших дітей взяти участь у іграх та розвагах, виявити свою спритність у змаганнях, які відбудуться для вас безкоштовно. 03.12 о 09:00 в приміщенні Чаплинського РБК». Також на агітаційному матеріалі був розміщений логотип ВО «Батьківщина».

Варто зазначити, що обидва заклади є комунальними. Крім того, розміщення листівок у заборонених місцях відбулось 2 грудня напередодні зустрічі з кандидатом. Адже на іншому звороті листівок у тому ж приміщенні Чаплинського РБК була анонсована зустріч з народним депутатом від ВО «Батьківщина» Ю.Одарченком та кандидатом на посаду селищного голови О.Подмазком на 3 грудня о 10:00.

Khersonshchyna nezakonna agitaciya v medzakladi

Khersonshchyna nezakonna agitaciya v medzakladi 2

 

Khersonshchyna nezakonna agitaciya v dytsadku 2

Зауважимо, що у п.5 ч.9 ст.60 ЗУ «Про місцеві вибори» забороняється: «Розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху».

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Херсонській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Херсонщини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Максим Ієгулашвілі,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Херсонській області
тел. 066 624 40 77

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.