9 - 10 липня на пляжах Херсона пройшли  святкові заходи, на яких проводилаь агітація на підтримку  кандидата від партії «Відродження» Михайла Опанащенка, наливали безкоштовно пиво та дарували рибальський реманент.

9 липня свято відбулося на Молодіжному пляжі, що у м. Херсоні. Учасникам конкурсів дарували цінні призи: рибальське приладдя, штучні наживки для риболовлі, сітки, стільці та плащі-палатки.

Відпочиваючим на пляжі безкоштовно наливали  пиво, а також проводились пивні конкурси. Так, в одному конкурсі учасники, котрі дійшли до фіналу за короткий час випивали до 3-х літрів пива, і чоловікові похилого віку стало погано.

Також, подібний захід відбувся 10 липня у Гідропарку. Наш спостерігач поцікався у Михайла Опанащенка, хто організовує та фінансує це свято, на камеру він відповів: «Это день Нептуна, день рыбака, ребята проводят, а я содействую проведению…пригласили..» (збережена мова оригіналу - ред.)

А от аніматори, які проводять свято, говорять у привітальному слові зовсім інше: «Напоминаю, что все это благодаря Михаилу Опнащенко, поэтому поддержите его 17 июля, если не ошибаюсь выборы, поддержите, сделайте свой выбор! Но, пиво на халяву – это, конечно, сильно! Да еще и удочку в придачу» (збережена мова оригіналу - ред.).

Серед відпочиваючих агітатори роздавали агітаційну газету від кандидата Михайла Опанащенка.

Свято з роздачею морозива, шашликів і пива пройшло і смт Білозерка, на березі озера. Присвячене воно було святу Івана Купала. А перед тим Михайло Опанащенко відкрив дитячий майданчик у цьому ж селищі. У своїй промові кандидат сказав, що він здійснив дитячу мрію, а коли стане депутатом здійснить мрії дорослих.

10 07 Opanaschenko

10 07 Opanashenko

Такі методи здобуття симпатій виборців мають ознаки порушення ч.14. ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: « Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.