Вчора, 5 липня, Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Юрія Григоровича Одарченка. Таким чином, у проміжних виборах до парламенту 17 липня візьме участь один кандидат на прізвище Одарченко – Юрій Віталійович, кандидат від ВО«Батьківщина».

У Постанові ЦВК № 265 від 5 червня цього року вказується, що Юрій Григорович Одарченко, який був зареєстрований як самовисуванець, подав заяву про відмову балотуватися кандидатом у народні депутати України. Розглянувши заяву кандидата, комісія прийняла відповідне рішення.

Таким чином, до виборчого бюлетеню з проміжних виборів народного депутата України у одномандатному виборчому окрузі №183 буде включений один Юрій Одарченко, кандидат від ВО «Батьківщина». Раніше ОПОРА повідомляла про реєстрацію кандидатів-«двійників» Одарченків:  у кандидати мали лише різне по батькові. Загалом, за депутатський мандат у ВО №183 змагатимуться 29 кандидатів, з них 14 висунуті партіями і 15 самовисуванців. 

Відповідно до пункту 1 частини п’ятої статті 61 Закону України "Про вибори народних депутатів" кандидати мали подати до ЦВК звернення із письмовою заявою про відмову балотуватися не пізніш як за дванадцять днів до дня голосування.

Нагадаємо, що Юрій  Віталійович Одарченко - голова Херсонської обласної організації партії «Батьківщина», народний депутат України двох скликань – 2006-2007 років, 2007-2012 років. З березня по липень 2014 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. Балотувався на виборах до Верховної Раду у 2014 році у ВО №182, але програв Олександру Співаковському ( «Блок Петра Порошенка «Солідарність»). Наразі є депутатом Херсонської обласної ради. Директор ПАТ «Будівельна компанія «Будмеханізація».

Додатково: Проміжні вибори до Верховної Ради України відбудуться у 183-му виборчому окрузі 17 липня. Це пов’язано з достроковим припиненням повноважень народного депутата України Андрія Гордєєва (обраний від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»»), який був призначений головою Херсонської обласної державної адміністрації 28 квітня цього року. 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28

кs.opora[email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.