На ДВК № 530418 (м. Лохвиця, вул. Незалежності, 10) спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували друковані агітаційні матеріали кандидата на посаду голови Лохвицької міської територіальної громади Віктора Радько.

News Poltavska 29.10.2017 3 novynka

На зауваження спостерігача ОПОРИ листівку забрали з приміщення дільничної виборчої комісії.

Згідно з частиною 11 статті 60 Закону України "Про місцеві вибори" передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці, що передує дню голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Відповідно до частини 12 цієї ж статті з часу припинення передвиборної агітації відповідно до цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за кандидатів на відповідних місцевих виборах або публічна оцінка діяльності цих кандидатів.

За агітацію  день голосування статтею 212-10  КУпАП передбачена адміністративна відповідальність.

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)
 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.